Tuluceștiul va avea şcoală nouă
Foto: Iulia Kelt

Tuluceștiul va avea şcoală nouă
Şcoala din Tuluceşti va fi ridicată pe locul fostului muzeu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şcoala din Tuluceşti pare destul de îngrămădită pentru cei peste 600 de elevi şi preşcolari pe care-i numără comuna, însă directoarea Monica Teodorescu ne-a declarat că Primăria a câştigat un proiect POR prin care se va construi o clădire nouă, cu etaj, astfel încât toţi elevii să înveţe într-un singur schimb. 

"Deja s-au obţinut avize pentru construcţie, noul sediu va fi ridicat pe locul fostului muzeu al satului, clădirea ridicată pe vremea lui Spiru Haret. Păcat că e frumoasă, dar reabilitarea ei ar fi costat cât nu s-ar fi meritat şi probabil mult mai mult decât noul sediu", mai spune directoarea de la Tuluceşti, care susţine că, din ceea ce ştie, lucrările vor dura aproape doi ani. În plus, printr-un alt proiect transfrontalier cu Şcoala din comuna Sireţi, Republica Moldova, unitatea de învăţământ din Tuluceşti va beneficia apoi şi de dotări cu tot ce trebuie.

Grădiniţa aşteaptă o mână de var

Comuna din apropierea Galaţiului se poate lăuda anul acesta cu o grădiniţă nouă în satul Şiviţa. Însă la Tuluceşti, deşi clădirea este generoasă, se simte nevoia urgentă de o reabilitare exterioară. "Fiind în apropierea locului unde se va ridica noua şcoală, s-a lăsat reabilitarea după finalizarea lucrărilor", ne lămureşte directoarea Monica Teodorescu. Înăuntru, nimic de zis, clasele sunt spaţioase, curate şi vesele. Educatoarele lucrau de zor pentru a-i întâmpina luni pe micuţi cu o atmosferă de sărbătoare.

Citit 3263 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.