Şcoală nouă, şcoală veche la Scânteieşti

Şcoală nouă, şcoală veche la Scânteieşti

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La Şcoala din Scânteieşti suntem întâmpinaţi de un gard care n-a mai văzut o mână de var sau de vopsea de multă vreme. Nici zugrăveala exterioară nu e în bună stare, iar pe alocuri, tencuiala a căzut de pe pereţi, deşi construcţia nu este renovată de foarte mult timp. 
Înăuntru, singură, femeia de serviciu, se chinuie să pună rânduială în cele şapte clase în care vor intra elevii în prima zi de şcoală. 
"Se construieşte şcoală nouă la Fântânele. Şi, pentru că elevii nu mai pot învăţa acolo, vor fi aduşi aici. Anul trecut, am avut doar patru clase cu tot cu grădiniţa. Acum vor fi şapte. Inclusiv o sală de sport trebuie să amenajez. E mult de muncă. Mă va prinde noaptea pe aici, dar treaba trebuie terminată. M-au anunţat în ultimul moment", ne lămureşte femeia de serviciu, în timp ce ne plimbă prin şcoală să ne arate unde mai are de aranjat şi unde a reuşit să pună lucrurile la punct. 
La Fântânele, la şcoala veche nu am mai găsit pe nimeni, pentru că trecuse deja de ora 12,00. Însă curtea era plină de şanţuri şi gropi, se începuseră lucrările la şcoala nouă. O mână  de muncitori lucrau deja la săpatul fundaţiei clădirii. Alţii se ocupau cu aranjatul unor cabluri, probabil de la instalaţia electrică. 
E puţin probabil că se va putea învăţa aici în condiţii optime, până la ridicarea clădirii.

 

Citit 1029 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Septembrie 2019 10:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro