Şcoală nouă, şcoală veche la Scânteieşti
Foto: Iulia Kelt

Şcoală nouă, şcoală veche la Scânteieşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Şcoala din Scânteieşti suntem întâmpinaţi de un gard care n-a mai văzut o mână de var sau de vopsea de multă vreme. Nici zugrăveala exterioară nu e în bună stare, iar pe alocuri, tencuiala a căzut de pe pereţi, deşi construcţia nu este renovată de foarte mult timp. 

Înăuntru, singură, femeia de serviciu, se chinuie să pună rânduială în cele şapte clase în care vor intra elevii în prima zi de şcoală. 

"Se construieşte şcoală nouă la Fântânele. Şi, pentru că elevii nu mai pot învăţa acolo, vor fi aduşi aici. Anul trecut, am avut doar patru clase cu tot cu grădiniţa. Acum vor fi şapte. Inclusiv o sală de sport trebuie să amenajez. E mult de muncă. Mă va prinde noaptea pe aici, dar treaba trebuie terminată. M-au anunţat în ultimul moment", ne lămureşte femeia de serviciu, în timp ce ne plimbă prin şcoală să ne arate unde mai are de aranjat şi unde a reuşit să pună lucrurile la punct. 

La Fântânele, la şcoala veche nu am mai găsit pe nimeni, pentru că trecuse deja de ora 12,00. Însă curtea era plină de şanţuri şi gropi, se începuseră lucrările la şcoala nouă. O mână  de muncitori lucrau deja la săpatul fundaţiei clădirii. Alţii se ocupau cu aranjatul unor cabluri, probabil de la instalaţia electrică. 

E puţin probabil că se va putea învăţa aici în condiţii optime, până la ridicarea clădirii.

 

Citit 1870 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Septembrie 2019 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.