Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Doctor Honoris Causa la UDJG

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Doctor Honoris Causa la UDJG
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La propunerea Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a acordat titlul academic de Doctor Honoris Causa prof. dr. Linos-Alexandre Sicilianos, preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Dincolo de faptul că este născut într-o familie mixtă româno-elenă, cu o bunică în Galaţi şi mama din Brăila, Linos-Alexandre Sicilianos are un CV impresionant, realizările sale profesionale fiind greu de sintetizat într-o singură prezentare.“Propunerea noastră are la bază contribuţia de excepţie în domeniul Dreptului, prestigiul profesional şi uman de care se bucură în comunitatea ştiinţifică şi academică, dedicaţia şi dăruirea în slujba învăţământului superior juridic, precum şi rolul său în plan european şi internaţional. Linos-Alexandre Sicilianos întruneşte calităţile unei personalităţi de excepţie care, prin bogăţia şi coerenţa competenţelor sale specifice, aplicate în domeniul cercetării ştiinţifice juridice şi învăţământului universitar juridic, a demonstrat că este un expert care a sprijinit în mod direct dezvoltarea comunităţii academice internaţionale şi, în mod particular, a colectivului din facultatea noastră”, se arată în Laudatio.

Linos-Alexandre Sicilianos este, din 2011, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Naţionale şi Capodistrene din Atena, coordonează teze în drept la Universitatea din Atena şi, în cotutelă, la Universităţile din Paris, Grenoble și Geneva. A predat la Academia Diplomatică a Ministerului de Externe al Greciei, la Şcoala Naţională de Magistratură şi la Şcoala Naţională de Apărare, la Academia de Drept Internaţional de la Haga, Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului de la Strasbourg, Institutul Universitar de Studii Internaţionale şi de Dezvoltare de la Geneva, dar şi la facultăţi de drept de la Universităţile Oxford, Paris I, Paris II, Aix-Marseille, Londra sau din Irlanda şi Spania. Din 2010 este membru al Curatoriumului Academiei de Drept Internaţional de la Haga, iar din 2017 este membru corespondent al Academiei din Atena. A editat peste 12 volume colective, semnează 90 de articole și studii în limbile greacă, franceză și engleză referitoare la dreptul internațional general, organizațiile internaționale și protecția internațională a drepturilor omului, a organizat sau participat în calitate de raportor la numeroase conferințe internaționale, congrese, seminarii din peste 22 de ţări. După ceremonie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a conferit prof. dr. Linos-Alexandre Sicilianos Ordinul eparhial "Vrednicia Andreiană".

Citit 2672 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.