Francezi de la Kiwanis găzduiţi de elevi gălăţeni

Francezi de la Kiwanis găzduiţi de elevi gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflați, ca în fiecare dintre ultimii 25 de ani, într-o misiune umanitară prin România, patru membri ai clubului Kiwanis France - Monaco, Maryse și Louis-Marie Herbert, Marylene și Pascal Vairé, au ajuns şi în judeţul Galaţi. Şi-au dorit să le revadă pe cele trei eleve pe care le-au găzduit în august, Ana Tenie - Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Andreea Sandu - Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Constantin Mihaela Camelia - Liceul Tehnologic ”Paul Bujor” Berești, premiate la un concurs de eseuri în limba franceză cu un sejur în Franța de către Kiwanis Galați și Kiwanis France - Monaco.

Doamna profesoară de franceză Georgeta Prada de la CNVA a avut grijă să le arate acestora câteva obiective turistice din judeţ. La Berești, au vizitat Liceul Tehnologic ”Paul Bujor”, unde au apreciat aspectul școlii, solidaritatea cadrelor didactice, implicarea și buna creștere a elevilor. Au urmărit un program artistic cuprinzând momente artistice în limba franceză (muzicale, colaj de poezie, o piesa de teatru) și dansuri populare specifice nordului județului.

Activitățile comune au avut impact asupra oaspeților noștri, care au văzut că limba și civilizația franceză sunt cunoscute în școlile din România.

Citit 1769 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.