Trei ani consecutivi de premii de excelenţă academică

Trei ani consecutivi de premii de excelenţă academică

Mădălina Boţ, finalistă la Gala Premiilor de Excelenţă Academică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Este pentru al treilea an consecutiv când absolvente ale Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi câştigă unul dintre Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate. Gălăţencei Claudia Gabriela Mitrofan i-a fost acordat, în 2018, Premiul pentru "Cel mai bun student al anului în Europa Universitar", la cea de-a noua ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate. Este doctor în medicină cardiovasculară, la Universitatea Cambridge, după ce a studiat Biochimia Medicinală şi Genetica, la Universitatea "East Anglia", şi a urmat Masterul. 
Câştigătoarea premiului “Studentul anului în Europa Universitar”, acordat în 2019, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate, a fost tot o absolventă CNVA, Cristina Gherghişan-Filip. Cu un master în Chimie şi un doctorat în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina a studiat Medicina la University of East Anglia (UEA), Norwich, din Regatul Unit al Marii Britanii.
Pe lângă Roxana Dumitru, gălăţeanca ce a câştigat anul acesta Premiul de Excelenţă Academică în Străinătate, printre finaliştii Galei s-a numărat şi Mădălina Boţ, care a fost  selectată la categoria Studentul Anului în România. Mădălina este șefă de promoție a Facultății de Științe Politice, Universitatea București, cu o medie de 9,98 și o lucrare de licență gândită să analizeze coerența instituțională dintre infrastructura umanitară a Organizației Națiunilor Unite și Agenda 2030, recompensată cu nota 10.

Citit 3578 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2020 19:05

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.