Trei ani consecutivi de premii de excelenţă academică

Trei ani consecutivi de premii de excelenţă academică
Mădălina Boţ, finalistă la Gala Premiilor de Excelenţă Academică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Este pentru al treilea an consecutiv când absolvente ale Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi câştigă unul dintre Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate. Gălăţencei Claudia Gabriela Mitrofan i-a fost acordat, în 2018, Premiul pentru "Cel mai bun student al anului în Europa Universitar", la cea de-a noua ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate. Este doctor în medicină cardiovasculară, la Universitatea Cambridge, după ce a studiat Biochimia Medicinală şi Genetica, la Universitatea "East Anglia", şi a urmat Masterul. 

Câştigătoarea premiului “Studentul anului în Europa Universitar”, acordat în 2019, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate, a fost tot o absolventă CNVA, Cristina Gherghişan-Filip. Cu un master în Chimie şi un doctorat în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina a studiat Medicina la University of East Anglia (UEA), Norwich, din Regatul Unit al Marii Britanii.

Pe lângă Roxana Dumitru, gălăţeanca ce a câştigat anul acesta Premiul de Excelenţă Academică în Străinătate, printre finaliştii Galei s-a numărat şi Mădălina Boţ, care a fost  selectată la categoria Studentul Anului în România. Mădălina este șefă de promoție a Facultății de Științe Politice, Universitatea București, cu o medie de 9,98 și o lucrare de licență gândită să analizeze coerența instituțională dintre infrastructura umanitară a Organizației Națiunilor Unite și Agenda 2030, recompensată cu nota 10.

Citit 4075 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2020 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.