Roboţi construiţi de elevi şi o bătălie ca în Star Wars (VIDEO)

Roboţi construiţi de elevi şi o bătălie ca în Star Wars (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

12 echipe de elevi constructori de roboţi din mai multe oraşe se vor întâlni duminică 2 februarie la Clubul Şcolar Sportiv din Tecuci, pentru primul demo oficial din județ al competiției de robotică  BRD First Tech Challenge România, competiție coordonată de Asociația Nație prin Educație.

Provocarea a fost lansată de pasionaţii de robotică de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş", echipa Thobor, coordonată de profesorii Adriana Ciocănel şi Oliwer Drăgan, este cea care a lansat provocarea şi promit un spectacol pe cinste. Vor fi 12 roboţi care se vor alinia la start pentru a lucra în echipă sau pentru a se duela pe cont propriu, exact ca în Star Wars.

"Demo-ul este un prilej în care echipele se antrenează în vederea participării la regionalele de calificare în etapa națională, regionale ce vor avea loc la Iași, Cluj, București și Timișoara. Doar cei mai buni roboți vor intra în arenă în etapa națională a competiției care se va desfășura la sfârșitul lunii martie la Cluj-Napoca. Tema competiției din acest an este SKYSTONE, o temă ce invită tinerii să viseze și să construiască orașele viitorului", ne lămureşte profesoara de informatică şi sufletul clubului de robotică de la "Hogaş", Adriana Ciocănel. 

Roboţii realizaţi de elevi anul acesta trebuie să treacă peste sau să ocolească obstacole, să apuce şi să care piese, pe care apoi le vor aşeza unele peste altele, ca şi cum ar construi nişte clădiri. Pe lângă acurateţea mişcărilor, importantă e şi viteza cu care se mişcă roboţii, astfel încât să construiască modulele în timp cât mai scurt. Se punctează, de asemenea, şi capacitatea de a face echipă cu elevii de la alte licee, dar şi evoluţiile pe cont propriu. 

"Cum un demo este lipsit de emoţiile competiţiei, se anunţă atmosferă relaxată, distracţie şi elevi pasionaţi dispuşi să arate tot ceea ce au învăţat, de aceea aşteptăm şi spectatori în număr cât mai mare, pentru că intrarea este liberă. Alături de echipa gazdă, Thobor, cele 12 echipe înscrise vor încerca să prezinte un regal al roboților, să demonstreze că doar lucrul în echipă poate rezolva problemele cu care, eventual, se va confrunta omenirea", mai spune profesoara Adriana Ciocănel. Iată şi echipele care vor participa la întâlnirea roboţilor de la Tecuci: Iclass (Pechea), Byteforce (Galați), VirtualWolfs (Bârlad), Cyb3rGOds (Piatra Neamț), RoLERbot (Vaslui), AICitizens (Focșani), QuasarRobotics (Huși), Brickbot (Focșani), Helix (Brăila), Inorog (Bârlad), Evolution (Slobozia), HOMOSAPIENS (Buzău).

Echipa de la Tecuci s-a calificat de două ori consecutiv la faza finală a competiției de robotică BRD First Tech Challenge România, unde a fost răsplătită cu cinci premii.

Citit 3358 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.