Pregătiri pentru Congresul Naţional ”GALMED”

Pregătiri pentru Congresul Naţional ”GALMED”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăvara aduce în viaţa medicală gălăţeană cea de-a X-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru studenți, farmacişti şi medici rezidenţi "GALMED" 2020, eveniment devenit deja o tradiție, organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie.

În intervalul 12-15 martie, sunt aşteptați la Galaţi peste 500 de studenţi, farmacişti, medici rezidenţi, medici dentişti, asistenţi medicali şi moaşe din ţară şi din străinătate, pentru a participa la conferinţe în plen, workshopuri pe teme de interes din domeniul sănătăţii, dar și prezentări ale lucrărilor ştiinţifice studenţeşti, programul fiind disponibil pe site-ul www.galmed.ssmg.ro.

Manifestarea din acest an cuprinde cinci domenii medicale: Medicină generală, Medicină dentară, Asistenţă medicală generală, Moaşe şi Farmacie, fiecare având două subsecțiuni: prezentări orale și poster. Congresul îşi propune: încurajarea implicării studenţilor în activități de cercetare, completarea pregătirii practice pe care o dobândesc tinerii mediciniști în timpul facultății, îmbunătăţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale, recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea performanței continue prin selectarea şi premierea celor mai bune lucrări.

Înscrierile au început deja şi se vor termina la finalul lunii februarie. Vestea bună este că la GALMED studenții pot veni atât ca participanţi activi (autori, coautori ai unei lucrări științifice), cât și ca participanţi pasivi (se bucură de informațiile primate în cele patru zile de congres, în funcție de pachetul ales: conferințe, workshopuri sau programul social).

Manifestarea beneficiază de sprijin din partea Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.