Cursuri şcolare suspedate în Galaţi din cauza GRIPEI

Cursuri şcolare suspedate în Galaţi din cauza GRIPEI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Este pentru prima oară în acest an când autorităţile suspendă cursurile din unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi din cauza gripei şi a virozelor respiratorii.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a luat decizia de a suspenda cursurile Grădiniţei cu program prelungit nr. 7 Cristal din Galaţi (str. Universităţii nr. 45), în perioada 20-25 februarie, din cauza îmbolnăvirilor de gripă şi a ratei mari de absenteism. De asemenea, tot ca urmare a confirmării a trei cazuri de gripă, au fost suspendate şi cursurile unei clase a VIII-a de la Şcoala nr. 22 din Galaţi.

Epidemia de gripă a fost declarată oficial în România, pe 6 februarie. Conform unui protocol încheiat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, măsura suspendării cursurilor dintr-o clasă sau dintr-o unitate de învăţământ poate fi dispusă de direcţia judeţeană de sănătate publică pentru o perioadă care să nu depăşească cinci zile lucrătoare, în cazul în care în unitatea de învăţământ "se înregistrează focare de infecţii respiratorii acute/gripă cu minimum trei cazuri/clasă (confirmate), respectiv o rată de absenteism de peste 20 la sută din efectivul unităţii de învăţământ din această cauză, timp de trei zile consecutiv".

Citit 7060 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.