UPDATE. Cursurile se suspendă, dar profesorii vin la şcoală. Când se face recuperarea cursurilor

UPDATE. Cursurile se suspendă, dar profesorii vin la şcoală. Când se face recuperarea cursurilor
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
Update - De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că, în videoconferinţa care a avut loc în cursul acestei dimineţi cu ministrul Educaţiei, s-au discutat punctual măsurile care urmează să fie luate odată cu suspendarea cursurilor. 
"Doar elevii nu vor veni la şcoală, profesorii şi ceilalţi angajaţi ai unităţilor de învăţământ vor fi în activitate. Internatele şi cantinele se închid. Se suspendă olimpiadele judeţene programate în această perioadă, ele putând fi reluate ulterior. Se suspendă şi simulările examnelor naţionale care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 23 - 26 martie. Se anulează plecările în proiecte şi se prelungeşte cu o săptămână după reînceperea şcolii înscrierea la clasa pregătitoare. Părinţii pot continua să depună cererile online şi să le valideze în perioada de prelungire a înscrierilor", ne-a declarat inspectoarea generală. 
Aceasta a mai precizat că modul de recuperare a cursurilor rămâne să fie stabilit de fiecare şcoală în parte în Consiliul de Administraţie. 
Mioara Enacche a mai adăugat că toate aceste lucruri au fost însă doar discuţii la videoconferinţă şi că se aşteaptă în cursul zilei de astăzi şi precizări scrise pentru a putea fi trimise în şcoli.
Premierul Ludovic Orban a anunţat că se vor suspenda cursurile din învăţământul preuniversitar în perioada 11 - 22 martie, cu posibilitatea prelungirii termenului, dacă criza coronavirusului o impune. De asemenea, vor fi suspendate şi simulările, olimpiadele şi concursurile şcolare programate să aibă loc în această perioadă, susţin surse din Ministerul Educaţiei.
Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Citit 15916 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 22:59

5 comentarii

 • postat de Akbar
  Marți, 10 Martie 2020 19:48
  5.13.145.***
  Ioane, scolile vor ramane inchise atata timp cat e nevoie. Sanatatea copiilor, e pe departe, cea mai importanta, chiar si decat zecile de materii nepredate sau "teama" unora ca nu au cu cine lasa copii acasa. O sa se gaseasca o vecina, o matusa etc.
  Si-a imaginat unul din voi, ce isterie s-ar creea daca un copil dintr-o scoala cu 400 - 500 elevi ar fi depistat pozitiv ? Ce faci ? Izolezi la domiciliu copiii cu tot parinti si cu cadrele didactice ? Sau faci 500 de teste ?
  0
  8
  Raportează
 • postat de bio hazard
  Marți, 10 Martie 2020 17:19
  89.137.227.***
  Sa se inchida si bisericile ca aia chiar nu au nici o educatie privind acest virus ucigas. Aia pupa tot ce misca prin biserica si se infecteaza si duc mai departe. Nu se spala, nu au spirt, nu au dezinfectant. Cei care merg la mall dupa alimente sa poarte manusi apoi sa le arunce dupa folosire in foc. Nu mergeti in multimi. Nu puneti mana la gura. Folositi masti, manusi si costume speciale. Cei care maresc preturile in supermarketuri sa fie amendati si verificati toti speculantii de pe urma coronavirusului. Preturile la pompa sa se ieftineasca de urgenta. Nu mergeti in autobuze aglomerate si nici cu metroul cand plecati la capitala. Virusul e peste tot! Fiti calmi si nu intrati in panica. Gantiti inaite si vedeti ce aveti de facut. Nu mai sunati la 112 aiurea. Sunati direct la linia speciala sau la spital.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Vasilache
  Marți, 10 Martie 2020 07:45
  93.122.251.***
  De ce nu se închid și mall-urile, bisericile? Pe aici nu poate ajunge virusul? Credeți că acești copii vor sta în casă? Degeaba rămân școlile închise, dacă vreun bătrân care a fost la biserică s-a infectat acolo după care s-a dus la nepoți să-i viziteze...
  4
  26
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 09 Martie 2020 21:54
  188.24.230.***
  Asta e ca sa spuna ca au facut si ei ceva...

  La aeroport nu e luata nicio masura (si stiu ca am fost acolo ieri) dar bine ca se inchid scolile.

  O sa stea inchise luni de zile?

  Pentru parintii care nu au cu cine lasa copilul, nu se plateste concediu?
  23
  17
  Raportează
 • postat de Vulturu15
  Luni, 09 Martie 2020 20:38
  82.137.12.***
  Excellent, o sa ma joc pe calculator non stop.
  21
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.