Măsuri luate de Ministerul Educaţiei după închiderea şcolilor

Măsuri luate de Ministerul Educaţiei după închiderea şcolilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Olimpiadele, concursurile şcolare, proiectele din "Şcoala altfel", dar şi simulările pentru examenele naţionale vor fi amânate, urmând ca aceste activităţi să fie reluate după un calendar ce va fi stabilit ulterior. Şcolile îşi stabilesc singure programul de recuperare a orelor.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a trimis ieri inspectoratelor şcolare o listă cu şapte măsuri care trebuie respectate ca urmare a suspendării cursurilor şi a crizei coronavirusului. Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. Simulările ar fi trebuit să aibă loc între 23 şi 26 martie. De asemenea, pe 14 martie ar fi trebuit să aibă loc faza judeţeană a olimpiadelor de Matematică şi Geografie, iar pe 21 martie, cea la Limba şi literatura română.

Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a lecţiilor pierdute în perioada cât au fost suspendate cursurile.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

Toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate, până la o dată care va fi comunicată ulterior. Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.

De asemenea, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31 martie.

Totodată, ministrul Educaţiei a transmis la videoconferinţa avută cu inspectorii generali să  se recomande elevilor, chiar dacă stau acasă, să evite aglomeraţiile.

Numărul elevilor gălăţeni care stau acasă este de peste 76.000, conform datelor furnizate de Precfectură.

Citit 2577 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.