Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Noii decani şi-au intrat de ieri în funcţie. În intervalul 23-24 martie, aceştia îşi vor alege prodecanii cu care vor colabora în următorii patru ani. Recomandarea este ca prodecanul să facă parte dintr-un departament diferit de cel al decanului, pentru o reprezentativitate mai mare la conducerea facultăţii. Prodecanul este numit de decan şi este validat de Consiliul facultăţii. Dată fiind situaţia de urgenţă, validarea se va face online. Numărul prodecanilor din facultate se stabileşte proporţional cu numărul studenţilor şcolarizaţi la toate formele de învăţământ şi la toate ciclurile de studii (un post de prodecan la circa 1.000 de studenţi). Sunt facultăţi cu un singur prodecan, cum sunt cele de Litere, de Arhitectură Navală, S.I.A., de Educaţie Fizică şi Sport, de Ştiinţe şi Mediu, de Istorie, Filosofie şi Teologie, Ingineria şi Agronomia de la Brăila şi Facultatea de Arte. Dar sunt şi facultăţi cu doi prodecani (Inginerie, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Inginerie Electrică şi Electronică, Transfrontaliera sau Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice), cu trei (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor) sau chiar cu patru (Facultatea de Medicină şi Farmacie). Prodecanul, conform Cartei Universităţii, exercită atribuţiile şi obligaţiile delegate de către decan şi coordonează comisiile de specialitate ale Consiliului facultăţii.

Citit 1291 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 23:08

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro