Un profesor gălăţean a găsit soluţii pentru încheierea anului şcolar

Un profesor gălăţean a găsit soluţii pentru încheierea anului şcolar
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În contextul în care vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că există un scenariu potrivit căruia s-ar putea îngheţa anul şcolar, iar ministrul Educaţiei, Monica Anisie a precizat că încă se caută soluţii ca să nu se ajungă la acest lucru, unul dintre cadrele didactice gălăţene cu experienţă, profesorul de matematică Mitică Dudău, fost inspector general-adjunct şi director al Colegiului Naţional "C. Negri", susţine că exista soluţii pentru încheierea anului şcolar.

"La unele discipline, o lucrare sumativă ar putea rezolva problema numărului de note şi poate duce la încheierea situaţiei şcolare, dacă mai avem măcar trei săptămâni de şcoală. Completând şi/sau modificaând articolele 128 şi 129 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar (ROFUIP), putem încheia situaţia şcolară după procedura de încheiere a situaţiei şcolare a elevilor declaraţi amânaţi. Iniaţivele de desfăşurare a unor activităţi de învăţare online rezolvă, măcar parţial, problema consistenţei cunoştinţelor elevilor, cel puţin la clasele şi disciplinele la care se susţin examene naţionale. Nu trebuie să ne sperie faptul că o anumită parte a materiei nu a fost parcursă temeinic. E de presupus că majoritatea celor cu note sub 7,00 la o disciplină nu sunt în mod obişnuit în situaţia unei parcurgeri temeinice a materiei. Şi, cu toate astea, promovează în fiecare an nestingheriţi de nimic! Personal, cred ca elevii şi-au format anumite abilităţi/competente specifice unei discipline de învăţământ, în perioada parcursă până în prezent. Acestea le vor permite să asimileze cât de temeinic le trebuie şi cunoştinţe care nu le-au fost predate direct în clasă", este mesajul profesorului Mitică Dudău pe pagina personală de Facebook.

Citit 8436 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 20:57

2 comentarii

 • postat de specialistii de maine
  Marți, 31 Martie 2020 00:22
  84.117.41.***
  Invatamantul romanesc care nu are legatura cu realitatea: din 30-40 de elevi la o clasa doar 1 sau 2 reusesc in viata. Restul ies semianalfabeti sau nu stiu nicio meserie. De asta nu ii angajeaza nimeni pe la vreo firma dupa ce termina. Nu stiu nimic pt ca scoala nu i-a invatat nimic si ei au invatat doar pentru note iar profesorul e multumit ca trece timpul si-a luat leafa si asta e. Cei din minister asta si vor. Prosti pe banda rulanta ca sa fie forta de munca necalificata. Sunt si exceptii de elevi , studenti sau profesori dar sunt putini si cu un numar asa mic niciodata nu ne putem numi o natiune prospera si nici nu o sa facem vreodata mercedesuri ca nemtii. Intelegeti!? Asta se vrea de la Romania! Capul jos si sluga la marile puteri!
  0
  6
  Raportează
 • postat de GOGU FIROSCOSUL
  Luni, 23 Martie 2020 20:57
  5.13.213.***
  HMMM!!!CE MAI,SECRETUL LUI POLICHINELLE intr-o noua varianta!!!
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.