Platforma Zoom a fost interzisă în şcolile din SUA

Platforma Zoom a fost interzisă în şcolile din SUA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Platforma Zoom, larg folosită pentru predarea online, se confruntă cu probleme şi a fost interzisă de școlile din New York. autoritățile din New York au decis să interzică folosirea Zoom de către școlile orașului pentru învățarea la distanță, invocând motive de securitate, conform Măsuri similare au fost luate, local, și în comitate și districte din statele Nevada, Washington sau Utah. Profesorii sunt îndemnați să apeleze la alte soluții.

Pe 1 aprilie, a apărut vestea că, în SUA, FBI investigează cazuri în care o serie de conferințe video găzduite de Zoom au fost întrerupte de diverși indivizi care intrau neinvitați și proferau insulte sau difuzau clipuri pornografice, fenomen care are deja un nume – “Zoombombing”. 

Totodată, un utilizator a dat în judecată compania, susținând că aceasta ar fi transferat date ale utilizatorilor, fără a-i înștiința pe aceștia, către Facebook sau alte entități, conform Business Insider. Iar SpaceX, compania lui Elon Musk, a interzis folosirea aplicației în activitățile angajaților.

Zoom este o aplicație utilizată pentru videoconferințe online. Până nu demult, puțini știau de ea. Când oamenii au fost nevoiți să se închidă în case, din cauza măsurilor de protecție și prevenție împotriva Covid-19, ea a început să fie intens folosită atât pentru cursuri, cât și pentru ședințe și alte activități de muncă la distanță

Citit 2898 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.