Şcolile, grădiniţele şi universităţile, închise până în septembrie

Şcolile, grădiniţele şi universităţile, închise până în septembrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat ieri președintele României, Klaus Iohannis. Abia din 2 iunie, vor reveni la școală doar elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv a bacalaureatului, însă în anumite condiții.

"Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară", a declarat preşedintele Iohannis.
"Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple. În concluzie, s-a decis astăzi (n. r. - ieri) ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri", a mai spus Iohannis.
Acesta a mai precizat că singurii care vor putea reveni la şcoală, prezenţa lor fiind însă opţională, sunt elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care în perioada 2 - 12 iunie se vor pregăti pentru examenele naţionale, Evaluare Naţională şi Bacalaureat.
Klaus Iohannis a mai declarat că “normele de distanțare vor fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum două-trei ore și se vor pregăti pentru examenele naționale".  
Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. "Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a precizat preşedintele României.

Citit 1890 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:20

3 comentarii

 • postat de ROMANIA NORMALA
  Marți, 28 Aprilie 2020 15:54
  77.111.246.***
  Poate asa ii mai vine inima la loc si occidentului pe care l-am invadat cu geniile noastre din diaspora. Daca dai crezare la tot ce se publica prin presa din Romania ai putea sa crezi ca au fugit de foame si saracie din Romania numai milioane de medici si profesori universitari si cercetatori si arhitecti si ingineri si oameni de afaceri si...niciun proxenet, producatoare la strada, hot, boschetar, cersetor, criminal, talhar, escroc sau sclav capsunar si sparanghelar...
  Uite ca acum nu mai trebuie sa se teama occidentul ca va mai fi invadat de genii din Romania, singura problema o sa ramana tot pentru noi, ROMANII DIN ROMANIA, care nu se stie pe ce limba ne vom mai intelege intre noi peste cativa ani de zile cand, generatii intregi vor fi sarit ani intregi de scoala. Dupa cum ne-a anuntat deja conducerea tarii, o alta intrerupere a anului este posibil sa se intample si in urmatorul an scolar...in toamna...cand s-ar putea (ei stiu deja !!!) sa fim atacati iarasi de ,,virusul ucigas" si sa fie nevoie sa mai stam inca vreo cateva luni in regim de detentie la domiciliu.
  2
  8
  Raportează
 • postat de oana
  Marți, 28 Aprilie 2020 14:50
  81.196.64.***
  Si eu i-am spus educatoarei de la gradinita sa ne dea caietele speciale acasa, ptr ca elevii sa faca din caiet. Dar nu a vrut. A spus ca e mai usor sa puna pe facebook cateva fise de colorat si fiecare sa le imprime sau parintii sa le deseneze ceva aproximativ pe o coala , iar copilul sa faca. Saptamana trecuta a pus pe facebook 10 pagini cu "uneste legumele si fructele cu umbra ei". Mie mi s-a parut un exercitiu prea usor ptr grupa mare, asa ca nu le-am mai imprimat si am pus-o pe fetita mea sa faca, dar pe calculator, unindu-le folosind paint, apoi le-am pus sa vada ca a facut. Doamna a spus " fellicitari mamei!| Unii copii se decurca cu calculatorul... nu sunt facute de mami, i-am raspuns eu ...
  Deci in contextul actual mi se pare o idee buna returnarea caietelor si rechizitelor!
  7
  6
  Raportează
 • postat de alina
  Marți, 28 Aprilie 2020 07:53
  81.196.64.***
  Daca tot sunt inchise gradinitile, doamnele educatoare de la gradinitear trebui sa returneze copiilor rechizitele si caietele achizitionate, mai ales celor care sunt in grupa mare si numai revin anul urmator. Rechizitele si caietele speciale sunt la gradinita , nu le poarta copii in ghiozdan deoarece sunt grele. De exemplu eu ptr baietelul meu am platit 50 de lei pentru caietele speciale si pe rechizite aproximativ 300 de lei (creioane, carioci, topuri de hartie, hartii cu scilipici, cartoane colorate, carti de colorat, plastilina, etc).
  In acest fel au si copii ce face acasa, cum sa lucreze si toate lucrurile necesare.
  Sper ca acest mesaj sa ajunga catre doamnele educatoaresi directorii de gradinite.... Eu i-am propus acest lucru doamnei educatoare a baiatului meu si ea a spus : " Daca nu este un ordin clar de la director nu pot face nimic."
  9
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.