Şcolile, grădiniţele şi universităţile, închise până în septembrie

Şcolile, grădiniţele şi universităţile, închise până în septembrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat ieri președintele României, Klaus Iohannis. Abia din 2 iunie, vor reveni la școală doar elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv a bacalaureatului, însă în anumite condiții.

"Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară", a declarat preşedintele Iohannis.

"Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple. În concluzie, s-a decis astăzi (n. r. - ieri) ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri", a mai spus Iohannis.

Acesta a mai precizat că singurii care vor putea reveni la şcoală, prezenţa lor fiind însă opţională, sunt elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care în perioada 2 - 12 iunie se vor pregăti pentru examenele naţionale, Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Klaus Iohannis a mai declarat că “normele de distanțare vor fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum două-trei ore și se vor pregăti pentru examenele naționale".  

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. "Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a precizat preşedintele României.

Citit 2193 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.