Zeci de copii din Berești, ajutați să ”meargă” la școală

Zeci de copii din Berești, ajutați să ”meargă” la școală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În jur de 50 de elevi din orașul Berești și din localitățile din împrejurimi au acum posibilitatea de a urma cursurile școlare online. Printr-o inițiativă umanitară gândită și desfășurată de doi tineri născuți în localitate, copiilor le-au fost donate tablete, laptopuri și SIM-uri cu acces la internet, pentru a putea rămâne la zi cu materiile predate de profesori.

Inițiativa se numește "Ajută copiii din Berești să aibă acces la educație". "Am făcut această acțiune din dorința de a-i ajuta pe copiii din orașul meu, Berești. În organizare mi s-a alăturat și un amic, Cristian Bului. Având în vedere că restul anului școlar se va desfășura doar online, ne-am gândit și la copiii mai puțin norocoși, care nu au de pe ce să lucreze, nu au acces la internet sau, în cazul familiilor numeroase, lucrează de pe un singur dispozitiv", a explicat Mihai Bejan, profesor, unul dintre organizatorii campaniei.

Oamenii care au dorit să ajute și care au avut și posibilitatea materială de a o face au putut dona fie bani, fie dispozitive electronice second-hand (laptopuri, tablete, telefoane inteligente) aflate în stare bună de funcționare. În urma donațiilor în bani, organizatorii au strâns suma de aproximativ 6.200 de lei, bani cu ajutorul cărora au fost cumpărate 15 tablete Lenovo noi, dar și SIM-uri cu acces la internet, acolo unde a fost cazul.

"Merită tot efortul"

"Au fost câteva probleme și la achiziție, având în vedere stocurile reduse din perioada asta. Am adunat tabletele din magazine din toată țara. Pe lângă donațiile în bani, am primit și două laptopuri, două smartphone-uri și o tabletă iPad. Ce mă bucură foarte mult e că inițiativei i s-au alăturat foști elevi ai școlii din Berești (unii dintre ei aflați acum în străinătate), dar și cadre didactice și oameni de bună credință din Berești și nu numai", a adăugat Mihai Bejan.

Dispozitivele au mers către 20 de familii cu posibilități financiare reduse, monoparentale sau către cele cu mulți copii. "Sentimentul pe care l-am avut atunci când le-am dăruit tabletele a fost de nedescris. Să vezi bucuria din ochii copiilor, să îi vezi cum vin, te îmbrățișează și îți mulțumesc merită tot efortul. De fapt, ei chiar merită tot, pentru că sunt viitorul nostru", a concluzionat tânărul.

O estimare făcută la începutul lunii de ministrul Educației, Monica Anisie, subliniază faptul că în jur de 250.000 (din total de aproximativ trei milioane - n.r.) de elevi din România nu au acces la tehnologie și, în consecință, nu pot urma cursurile școlare online. Numărul real al elevilor fără acces la tehnologie ar putea fi însă mult mai mare.

 

Citit 5287 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2020 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.