O reprezentantă PMP la conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi

O reprezentantă PMP la conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Galaţiul are un nou inspector şcolar general adjunct, după cum am aflat, în această seară, de la deputatul Cătălin Cristache, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Galaţi. Este vorba despre Carmen Necula-Vijelie, profesor matematică la Colegiul National „Mihail Kogălniceanu” din Galaţi, care a fost numită la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în locul Pompiliei Chifu.

Reamintim că doamnele PMP câştigă din ce în ce mai mult teren la conducerea unor instituţii-cheie judeţene sau naţionale. După cele două consiliere locale PMP, Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu, Viorica David a fost numită, în ianuarie anul acesta, subprefect al judeţului Galaţi cu sprijinul PMP. Fost procuror, Gabriela Lenghel, a fost numită în aprilie, în funcția de președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Şi tot în luna aprilie, Iulia Hîrleşteanu, vicepreşedinte PMP Galaţi - partid în care s-a înscris în 2016 - care a devenit directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Citit 10760 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 01:43

11 comentarii

 • postat de Crisan
  Joi, 25 Iunie 2020 20:28
  5.13.241.***
  Partidul e' n toate.E in cele ce maine vor rade la soare. Bravo d'le Catarama!...Patriot pt Romania!...
  0
  2
  Raportează
 • postat de prof 2020
  Luni, 22 Iunie 2020 17:09
  178.23.65.***
  Ca si curiozitate ce a recomandat-o pe doamna? ~Vocea si talentul sau?~ Din pacate nu a fost vizibila in invatamantul galatean sau nu a avut un PR foarte bun decat acum de la PMP. Trist. In plina perioada de examene, de amanare a titulatizarii de etc probleme schimbam inspectorii generali cu profesori care nu au fost nici macar sefi de catedra. Voluntariat activ, activitati judetene organizate nu prea se gasesc sub organizarea dumneaiei. De organizat examene nationale, de cunoscut probleme ale invatamantului galeatean nu mai amintim.
  Asteptam concurs organizat la care doamna sa participe si sa isi confirme locul.
  2
  21
  Raportează
 • postat de elev
  Luni, 22 Iunie 2020 17:00
  5.13.171.***
  Eu de obicei nu intru in polemici sterile, dar ma doare capul, eu nu am judecat persoana, nu am evaluat , pe nimeni , faci confuzie intre persoana si faptele ei, e mai complicat sa iti explic.
  Eu m-am referit la:
  -partide, care fac numiri, ”nepolitice”, din pacate doamnei i s-a aplicat deja o stampila, din vina PMP care nu a mai avut rabdare si prin ”puterea obisnuintei”a ... citeste titlul artocolului.
  -de competenta, numire in baza unui concurs ......de partid?
  -bunicul spunea ca, si pe vremea comunistilor , daca nu faceai parte din PCR, bay functie, si spunea el mai multe.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 22 Iunie 2020 13:53
  5.13.198.***
  Pentru elev: aveți tot dreptul sa va formați propria opinie în raport cu elementele reper pe care le alegeți. Va respect părerea, însă prin prisma carierei și rezultatelor doamnei profesoare, eu unul am o doza de optimism privind utilitatea dumneaei în structura ISJ, fără a altera aceasta imagine cu modul în care s-a făcut numirea dumneaei. Mi-aș dori sa apreciați persoana după o perioada minima de activitate și nu aprioric, după niște elemente subiective. Trăim într-o perioada în care resursele informaționale publice va permit sa va faceti o minima parere obiectiva despre ocupantul unei funcții publice. Nu port o disputa, nu fac lobby.. Îmi doresc doar ca părerea negativa pe care o aveți momentan, ca urmare a efectului "puterii obisnuintei" în ceea ce privește repartizarea posturilor publice, sa va fie contrazisa pozitiv de activitatea persoanei în cauza.
  17
  6
  Raportează
 • postat de elev
  Luni, 22 Iunie 2020 09:55
  5.13.173.***
  Tot elev, nu intelege.
  Este sau nu numire politica? iar catalogul de partid se sterge cu aceasta ocazie, iar ”apendicele” de partid a fost extirpat?
  Sa inteleg , ca s-a dat examen pe functiile de conducere a ISJ, si doamna a luat nota cea mai mare?
  Corect pana aici, sau sunt doar un analfabet functional care nu intelege un text, si nu fac referire la articolul propriu zis?
  Exprimarea ta Cristi, ”resursa umana proaspata”, fara a mentiona ca e discriminanta, mai precis conducerea e cam de pensie?, profesional e depasita, ofilita, incompetenta functional, etc? la care aspect te referi
  Imi cer scuze daca numai eu nu inteleg,
  1
  19
  Raportează
 • postat de Cristi
  Duminică, 21 Iunie 2020 18:58
  188.24.210.***
  Deși articolul este focusat pe sintagma PMP și pe cadrul politic local, explicabil pe undeva de iminența alegerilor locale și generale, abordare care creează falsa apartenenta a persoanei analizate la o tabăra politica, consider că trebuie promovat în primul rând profesionalismul și profilul moral al doamnei profesoare Necula-Vijelie, a cărei integrare în structura managerială a ISJ reprezinta cu certitudine un câștig pentru mediul școlar gălățean. Și pe deasupra, acest implant de resursa umană proaspătă la nivelul conducerii vine într-un moment propice, având în vedere ca se simțea nevoia măcar a unui "refresh" de imagine într-o structura catalogata din ce în ce mai des ca un veritabil apendice de partid...
  21
  3
  Raportează
 • postat de elev
  Duminică, 21 Iunie 2020 10:28
  5.13.173.***
  Imi place ca lumea nu mai comenteaza, ori de frica, ori ca, nu a auzit nimeni despre persoana numita, ce sa comentezi, sa vedem CV-ul, oricum profesorii de mate sunt preferatii partidelor, fara actualul ministru , care e de roma
  3
  18
  Raportează
 • postat de Ionel
  Sâmbătă, 20 Iunie 2020 23:18
  109.166.128.***
  Rafuielile politice nu au ce cauta in invatamant! Niciun membru al unui partid politic nu ar trebui sa aiba voie sa ocupe o functie de conducere in invatamant.
  2
  26
  Raportează
 • postat de Profesor
  Sâmbătă, 20 Iunie 2020 21:43
  5.13.188.***
  Succes in noua functie!
  21
  10
  Raportează
 • postat de Mihaela Bahrim
  Sâmbătă, 20 Iunie 2020 11:25
  109.166.134.***
  Un schimb de ștafetă între profesioniști dedicați! Cu siguranță, în interesul învățământului gălățean!
  22
  6
  Raportează
 • postat de Cristian Stanila
  Vineri, 19 Iunie 2020 23:39
  188.173.205.***
  Regret schimbarea din funcție a doamnei inspector Chifu. Un om deosebit cu care am colaborat excelent în ultimii 4 ani. Ce cauta politicul în aceasta ecuație? Când vom depolitiza sistemul de învățămant și vom alege meritocratia? Era mai indicat un concurs dacă a expirat mandatul doamnei, nu o numire politica. Nu contest calitățile manageriale ale doamnei nou instalate, însă politicul nu are ce cauta în aceasta ecuație.
  16
  63
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.