Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii

Elevii trebuie să prezinte în prima zi de școală - 14 septembrie - o declarație pe propria răspundere semnată de părinți, care își asumă că, în ultimele 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentata la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ.

Conform draftului Ordinului publicat de Ministerul Sănătății, părinții sau aparținătorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ și nu vor însoți copiii în clădirea acesteia, cu excepția cazurilor speciale, pentru care există aprobarea conducerii școlii.

Comunicarea cu părinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Părinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ cu privire la absența elevului în următoarele situații:elevul prezintă simptome specifice; elevul a fost diagnosticat cu SARS-Cov2; elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-Cov2 și se află în carantină.

Citit 3923 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:12

2 comentarii

 • postat de Ion Miercuri, 19 August 2020 20:10 188.24.228.*** Link la comentariu
  1
  24

  Aberatii. Declaratia nu acopera cazurile asimptomatice; Parintii primesc cate o copie dupa declaratiile profesorilor si ale personalului scolii, a paznicului, a instalatorului, a "doamnei de igiena", etc? Primesc parintii garantii scrise din partea scolii ca isi asuma raspunderea pentru igiena colectiva din scoala si siguranta sanitara a copilului? Nu. Atunci ce inseamna asta? Incercare de pasare a motanului!
  O guma de mestecat lipita sub tablia bancii, un robinet, o clanta, catalogul pentru profesori, pot fi vectori siguri pentru epidemie...

  Raportează
 • postat de alina Miercuri, 19 August 2020 19:43 81.196.64.*** Link la comentariu
  0
  21

  Si asa s-au spalat pe cap de respnsabilitati toti conducatrii, de vina sunt parintii ca au trimis copilul la scoala cu febra ....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.