Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați s-au decis ultimele modificări ale scenariilor după care încep anul şcolar unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Prefectul Gabriel Avrămescu (foto) ne-a declarat că sunt doar două modificări faţă de listele aprobate joi, 10 septembrie: "La Liceul "Anghel Saligny" s-a decis începerea anului şcolar pe scenariul galben, întrucât persoana testată pozitiv cu Covid-19 a avut doar patru contacţi, deci nu se impune închiderea şcolii. Totodată, la Băneasa, copiii vor merge la grădiniţă într-un local nou, tot după scenariul verde, întrucât, între timp, s-a obţinut avizul de la DSP", a precizat prefectul Galaţiului.

Acesta acuză că în cazul celor 25 de unităţi care nu-şi vor putea primi elevii din alte motive decât cele epidemiologice este vorba de management defectuos şi dezinteres al autorităţilor locale: "Avem şapte unităţi în reabilitare. Este inadmisibil că, pentru unele dintre ele, multe din Galaţi, reabilitarea a început cu puţin înainte de 14 septembrie, deşi cursurile au fost suspendate încă din martie şi s-ar fi putut porni lucrările mai devreme, ca să nu se ajungă în această situaţie. Apoi avem 18 unităţi, în majoritate grădiniţe, care nu au îndeplinit condiţiile pentru a obţine avizele sanitare. Grădiniţele de la parter de bloc funcţionează de ani de zile pe răspunderea directorilor, deoarece nu pot primi autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru acestea, abia acum, prin închiderea lor, se intră, de fapt, în legalitate. Ele n-ar fi trebuit să funcţioneze, iar autorităţile ar fi trebuit să găsească soluţii, astfel încât să se poată învăţa în condiţii normale. Cum pentru elevi cursurile se pot desfăşura online, dar la grădiniţe există problema că părinţii nu au cu cine să-şi lase copiii, le solicit directorilor acestor instituţii şi autorităţilor locale să găsească soluţii urgente, să închirieze spaţii, containere, astfel încât aceşti copii să poată merge la grădiniţă", a mai adăugat Avrămescu.

Citit 1880 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 12:11

1 comentariu

  • postat de Mihaela Marți, 15 Septembrie 2020 06:52 213.233.85.*** Link la comentariu
    3
    0

    Domnule prefect aveti dreptatea dumneavoastra dar de ce nu spuneti ca autoritatile locale au cheltuit banii pt masuri aberante luate de guvern ( de ex dezinfectia scarilor de bloc sau a bancilor din parcurile inchise)? Eu zic ca ar trebui sa nu faceti campanie electorala ca nu da bine pentru un prefect! Succes!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro