Conferinţă internaţională în domeniul construcţiilor de maşini

Conferinţă internaţională în domeniul construcţiilor de maşini
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În perioada 9-11 septembrie, la Universitatea „Dunărea de Jos”, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Ingineria Fabricației, s-a desfășurat cea de-a 6-a Conferință Internațională „NEWTECH 2020 - On Advanced Manufacturing Engineering and Technologies”.

Este pentru a doua oară când, prin intermediul prof. dr. ing. Viorel Păunoiu, președintele și fondatorul acestei conferințe, Galațiul a devenit forum de dezbatere internațională pentru cercetători din domeniul tehnologiilor avansate din construcțiile de mașini.

A 6-a ediție NEWTECH 2020 a continuat șirul de conferințe începute la Galați în anul 2009, continuate la Brno în anul 2011, Stockolm în anul 2013, Wroclaw în anul 2015 și Belgrad în 2017.

La conferință au participat cercetători din 10 țări: Algeria, Bulgaria, Spania, Portugalia, Franța, Cehia, Serbia, Rusia, SUA și România. Au fost prezentate 10 lucrări în plen și 28 de lucrări pe secțiunile conferinței. Conferința s-a remarcat prin prezența unor importante personalități din domeniu printre care prof. dr. ing. Dorel Banabic, academician, președintele secției tehnice din cadrul Academiei Române, prof. dr. ing. Pedro Arazolla, Universitatea din Mondragon, Spania, secretarul secțiunii Așchiere din cadrul Academiei Internaționale pentru Ingineria Producției - CIRP și prof. dr. ing. Jun Ni, Universitatea din Michigan SUA, director adjunct al Fundației Naționale de Știinţe - NSF, SUA.

Citit 2369 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.