Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Conform datelor obţinute de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în perioada 25 - 29 septembrie, au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus şase elevi şi trei profesori. Prin urmare, de la începutul anului şcolar, 15 elevi şi patru cadre didactice au fost infectate cu Sars-Cov-2.

Situaţia infectărilor în rândul elevilor şi cadrelor didactice devine din ce în ce mai îngrijorătoare. În cele cinci zile în care cursurile s-au desfăşurat online din cauza alegerilor, nu mai puţin de şase clase din şase unităţi de învăţământ diferite au fost trimise acasă, întrucât a fost descoperit câte un elev infectat: Şcoala "Ştefan O. Iosif" din Tecuci, Grădiniţa Nr. 10 Galaţi, Şcoala Postliceală "Sf. Vasile cel Mare", Şcoala Nr. 11 Galaţi, Liceul Teoretic  "Emil Racoviţă" şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".
Totodată, au fost depistate pozitiv cu coronavirus trei cadre didactice. Două sunt învăţătoare la Şcoala Nr. 17 Galaţi, iar al treilea este cadru didactic la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", dar are ore şi la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" şi la Şcoala Nr. 12 Galaţi. "Nu mai puţin de 12 clase de elevi sunt contacţi ai acestui cadru didactic: şapte de la Şcoala Nr. 12, trei de la CNVA şi două de la "Racoviţă". Toţi aceşti elevi vor învăţa doar online timp de 14 zile", ne-a declarat inspectorul general Onuţ Atanasiu.
Celor trei cadre didactice li se adaugă şi o îngrijitoare de la Şcoala din Priponeşti, care a fost depistată cu infecţie cu Covid-19 la câteva zile după începerea anului şcolar, respectiva unitate de învăţământ intrând pe scenariu roşu.
Tot pe scenariu roşu este şi Colegiul Naţional "C. Negri", unde, la începutul săptămânii trecute, au fost deja depistate trei cazuri de elevi infectaţi din clase diferite. La Şcoala Nr. 22 sunt alte două cazuri de elevi cu Covid-19, iar la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" şi la Liceul din Tg. Bujor, câte un caz.
Inspectorul general Onuţ Atanasiu ne-a declarat că în total sunt 1.726 de elevi care învaţă în scenariu roşu din motive epidemiologice.

Citit 3986 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2020 18:46

1 comentariu

 • postat de Tudor V Miercuri, 30 Septembrie 2020 09:25 89.136.0.*** Link la comentariu
  6
  11

  Poate ca este necesara sa le fie atrasa atentia si cadrelor didactice pentru a constientiza rolul lor in societate (aproape de zona medicala) si in posibila infectare cu noul coronavirus! Aici in sensul limitarii pe cat posibil a sejururilor prin statiuni montane, litoral si strainatate, respectiv a socializarii necontrolate! Desi este posibil sa fi luat de la elevi, macar se pot exclude anumite zone! Stiu este dificil sa ai venituri marite si sa fii obligat sa stai in casa, dar daca te gandesti la pozitia sociala si anumite obligatii morale (daca exista moralitate si nu e doborata de egoism si individualism, ori sete de socializare)!
  Doamna profesoara infectata sa se gandeasca la faptul ca: ”cadru didactic la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", dar are ore şi la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" şi la Şcoala Nr. 12 Galaţi. "Nu mai puţin de 12 clase de elevi sunt contacţi ai acestui cadru didactic: şapte de la Şcoala Nr. 12, trei de la CNVA şi două de la "Racoviţă".... ”, respectiv ca cele 12 clase de elevi au familii, unde parintii sau bunicii pot avea probleme! In rest, acelasi respect deoasebit pentru categoria cadrelor didactice!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro