A terminat postliceala sanitară la zi, deşi era angajat în Italia

A terminat postliceala sanitară la zi, deşi era angajat în Italia
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Cercetările efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Școlar Galaţi (ISJ), la solicitarea autorităţilor din Italia, au scos la iveală faptul că absolventul unei şcoli postliceale sanitare ar fi absolvit cursurile la zi, dar în acelaşi timp a fost angajat şi în Italia. Inspectorul general Onuţ Valeriu Atanasiu consideră că acest aspect este de competenţa Parchetului, unde va face o sesizare, după ce va primi şi documentele pe care le-a solicitat în Italia. 

Încă un caz care dovedeşte că, de multe ori, unele instituţii de învăţământ scot absolvenţi pe bandă rulantă, fără ca măcar aceştia să se fi prezentat la cursuri se întâmplă la Galaţi, de data aceasta. Inspectorul şcolar general Onuţ Valeriu Atanasiu susţine că a primit din partea Ministerului Educaţiei Naţionale sarcina să cerceteze modul în care un absolvent al unei şcoli postliceale sanitare a reuşit să fie absolvent la zi, în condiţiile în care lucra în Italia: "Se pare că acesta lucra la o firmă, unde a venit apoi cu diploma de absolvent de postliceală sanitară pentru a se angaja pe un post în conformitate cu studiile. Angajatorii au constatat însă că el figura că făcuse cursurile respectivei instituţii în perioada în care se afla în Italia şi fusese angajat pe un alt post. Autorităţile italiene au trimis o hârtie la Ministerul Educaţiei să verifice care este situaţia. Ministerul ne-a sesizat pe noi. Am trimis nişte colegi inspectori la şcoala postliceală respectivă şi s-a descoperit că, într-adevăr, respectivul elev avea absenţe cu nemiluita. Cu toate acestea, conducerea unităţii de învăţământ în cauză nu ne-a putut prezenta nici dovezi că elevului respectiv i s-au trimis avertismente, aşa cum prevede regulamentul, şi nici nu a fost exmatriculat, deşi existau toate premisele. Mai mult decât atât, în ciuda multelor absenţe, absolventul figura cu toate mediile încheiate. E drept că perioada examenelor a fost în perioada în care este vacanţă în Italia, deci se pare că măcar la probele de finalizare a studiilor s-a prezentat", povesteşte inspectorul general Onuţ Valeriu Atanasiu.

Chiar dacă totuşi susţinerea examenelor a fost în regulă, rămâne de aflat cât a reuşit să înveţe respectivul absolvent din lucrurile pe care ar trebui să le cunoască un asistent medical, având în vedere că nu a participat la orele de practică, absolut necesare formării unui om care lucrează în această meserie.

Inspectorul general Onuţ Valeriu Atanasiu susţine că deja a sunat la Parchet pentru a sesiza organele abilitate: "Va fi cercetat atât absolventul, cât şi persoanele care au aprobat aşa ceva. Am trimis o solicitare fostului angajator al gălăţeanului, pentru a avea un document care să ateste clar că el a lucrat în perioada respectivă în Italia. Poate nu este aşa, deşi e greu de crezut. Apoi, facem şi noi sesizare scrisă la Parchet", a mai precizat Onuţ Atanasiu.

Citit 8643 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.