Piscină la intrarea într-un liceu, după fiecare ploaie
Foto: Cristina Liliana Iordache

Piscină la intrarea într-un liceu, după fiecare ploaie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Elevii de astăzi au început să se apropie de normalitate, dând dovadă de spirit civic mai mult decât adulţii. Deranjată de condiţiile din şcoală, o elevă de la Liceul de Artă "D. Cuclin" a trimis o scrisoare primarului, prin care solicită rezolvarea problemelor care trenează de ani buni. Mai mult decât atât, printr-o postare pe grupul liceului, îi îndeamnă pe elevi, profesori şi părinţi să procedeze la fel. 

"Fac această postare pentru a apela la elevi, părinţi şi profesori! Vă rog să trimiteți şi voi un email către Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a arăta Primăriei situația liceului nostru. Refuz să cred că nimeni nu o să ne bage în seamă, dacă ne unim să îi tragem la răspundere! Am decis să iau atitudine pentru că starea liceului nu s-a schimbat mai deloc în ultimii ani. De exemplu, scândura de la intrare, care este pusă iarna şi când plouă, pentru că se face o baltă imensă acolo, a fost prinsă de aproape fiecare generaţie de elevi. Suntem efectiv în situaţia în care unele şcoli din mediul rural ne depăşesc cu mult! Să nu mai vorbesc de unele şcoli generale din Galaţi!", scrie Lorena Enache. 

Aceasta este nemulţumită de faptul că, la fiecare ploaie, se adună ditai balta la intrarea în curte, iar elevii, părinţii şi profesorii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe o scândură sau pe nişte cărămizi, pentru a nu se uda. Situaţia este veche, iar autorităţile locale nu au nicio scuză, pentru că respectiva porţiune de curte nu se află pe terenul revendicat.

"Sunt sigură că ştiţi faptul că putem rămâne fără amfiteatrul liceului în orice moment. Terenul nostru de sport este o parcare plină de gropi şi pietre, unde ne putem accidenta oricând. Intrarea elevilor este ocupată de maşini care parchează aici, fiindu-le aproape imposibil elevilor să treacă de ele. Nici sălile de clasă nu sunt aşa de primitoare", arată Lorena Enache în sesizarea trimisă la Primărie.

Abia reparat, amfiteatrul s-a umplut iar de apă

Contactată telefonic, aceasta ne-a atras atenţia că mai sunt şi alte probleme despre care nu a apucat să scrie. "Amfiteatrul, care se află pe terenul altcuiva, care a cerut demolarea lui, pentru că Primăria nu rezolvă problema legată de cumpărarea terenului, a fost reparat în vară degeaba. Ani de zile a plouat în interiorul lui şi nu s-au făcut reparaţii. Astă-vară, s-a lucrat la acoperiş, dar degeaba. Iar plouă pe scenă!", ne-a povestit eleva de la Liceul de Arte. Aceasta susţine că toţi colegii ei, care aduc anual zeci de premii pentru Galaţi, la concursuri naţionale, merită să înveţe în condiţii mai bune.

"S-a ajuns la un capăt al răbdării"

Printre profesorii Liceului de Artă se numără şi un proaspăt ales consilier local, Doru Căstăian, care a promis că va ridica şi el aceste probleme la următoarea şedinţă de Consiliu Local. "Ce ar trebui să înţeleagă cei implicaţi e faptul că s-a ajuns la un capăt al răbdării, părinţii şi copiii dau în clocot. Cât de dificil poate fi să asfaltezi o intrare într-o şcoală? De la domnul director am înţeles că, înainte de pandemie, s-au făcut ceva măsurători, să se înceapă lucrările de asfaltare, dar au fost abandonate", spune profesorul Doru Căstăian. Acesta confirmă şi faptul că, după repararea acoperişului de la amfiteatru, apa a început să se infiltreze iar prin tavan la ultimele ploi.

Ce promite Primăria

Cum era şi normal, am luat legătura şi cu reprezentanţii Primăriei. De la Biroul de presă ni s-a răspuns că una dintre probleme, cea referitoare la acoperişul amfiteatrului, este chiar în curs de remediere: "Cum lucrarea de la amfiteatru este în garanţie de un an, firma SC Richardy Ecologic Group a venit deja să repare acoperişul".

În plus, reprezentanţii Primăriei au promis că vor asfalta şi intrarea în liceu, imediat ce vremea o va permite. "E chestiune de câteva zile", ni s-a transmis de către purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Citit 4381 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 03:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.