Piscină la intrarea într-un liceu, după fiecare ploaie

Piscină la intrarea într-un liceu, după fiecare ploaie

Cristina Liliana Iordache
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
3 comentarii

Elevii de astăzi au început să se apropie de normalitate, dând dovadă de spirit civic mai mult decât adulţii. Deranjată de condiţiile din şcoală, o elevă de la Liceul de Artă "D. Cuclin" a trimis o scrisoare primarului, prin care solicită rezolvarea problemelor care trenează de ani buni. Mai mult decât atât, printr-o postare pe grupul liceului, îi îndeamnă pe elevi, profesori şi părinţi să procedeze la fel. 

"Fac această postare pentru a apela la elevi, părinţi şi profesori! Vă rog să trimiteți şi voi un email către Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a arăta Primăriei situația liceului nostru. Refuz să cred că nimeni nu o să ne bage în seamă, dacă ne unim să îi tragem la răspundere! Am decis să iau atitudine pentru că starea liceului nu s-a schimbat mai deloc în ultimii ani. De exemplu, scândura de la intrare, care este pusă iarna şi când plouă, pentru că se face o baltă imensă acolo, a fost prinsă de aproape fiecare generaţie de elevi. Suntem efectiv în situaţia în care unele şcoli din mediul rural ne depăşesc cu mult! Să nu mai vorbesc de unele şcoli generale din Galaţi!", scrie Lorena Enache. 
Aceasta este nemulţumită de faptul că, la fiecare ploaie, se adună ditai balta la intrarea în curte, iar elevii, părinţii şi profesorii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe o scândură sau pe nişte cărămizi, pentru a nu se uda. Situaţia este veche, iar autorităţile locale nu au nicio scuză, pentru că respectiva porţiune de curte nu se află pe terenul revendicat.
"Sunt sigură că ştiţi faptul că putem rămâne fără amfiteatrul liceului în orice moment. Terenul nostru de sport este o parcare plină de gropi şi pietre, unde ne putem accidenta oricând. Intrarea elevilor este ocupată de maşini care parchează aici, fiindu-le aproape imposibil elevilor să treacă de ele. Nici sălile de clasă nu sunt aşa de primitoare", arată Lorena Enache în sesizarea trimisă la Primărie.

Abia reparat, amfiteatrul s-a umplut iar de apă

Contactată telefonic, aceasta ne-a atras atenţia că mai sunt şi alte probleme despre care nu a apucat să scrie. "Amfiteatrul, care se află pe terenul altcuiva, care a cerut demolarea lui, pentru că Primăria nu rezolvă problema legată de cumpărarea terenului, a fost reparat în vară degeaba. Ani de zile a plouat în interiorul lui şi nu s-au făcut reparaţii. Astă-vară, s-a lucrat la acoperiş, dar degeaba. Iar plouă pe scenă!", ne-a povestit eleva de la Liceul de Arte. Aceasta susţine că toţi colegii ei, care aduc anual zeci de premii pentru Galaţi, la concursuri naţionale, merită să înveţe în condiţii mai bune.

"S-a ajuns la un capăt al răbdării"

Printre profesorii Liceului de Artă se numără şi un proaspăt ales consilier local, Doru Căstăian, care a promis că va ridica şi el aceste probleme la următoarea şedinţă de Consiliu Local. "Ce ar trebui să înţeleagă cei implicaţi e faptul că s-a ajuns la un capăt al răbdării, părinţii şi copiii dau în clocot. Cât de dificil poate fi să asfaltezi o intrare într-o şcoală? De la domnul director am înţeles că, înainte de pandemie, s-au făcut ceva măsurători, să se înceapă lucrările de asfaltare, dar au fost abandonate", spune profesorul Doru Căstăian. Acesta confirmă şi faptul că, după repararea acoperişului de la amfiteatru, apa a început să se infiltreze iar prin tavan la ultimele ploi.

Ce promite Primăria

Cum era şi normal, am luat legătura şi cu reprezentanţii Primăriei. De la Biroul de presă ni s-a răspuns că una dintre probleme, cea referitoare la acoperişul amfiteatrului, este chiar în curs de remediere: "Cum lucrarea de la amfiteatru este în garanţie de un an, firma SC Richardy Ecologic Group a venit deja să repare acoperişul".
În plus, reprezentanţii Primăriei au promis că vor asfalta şi intrarea în liceu, imediat ce vremea o va permite. "E chestiune de câteva zile", ni s-a transmis de către purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Citit 3404 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 03:42

3 comentarii

 • postat de Xd Miercuri, 16 Decembrie 2020 22:38 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  2

  Ce fel de contract este cu garanție la lucrarea de acoperiș un an de zile Noi am făcut lucrarea de hidroizolație a blocului, acoperișul și avem o garanție a lucrării de 10 ani cum e posibil ca primăria să fie semnat contract cu garanția lucrării de un an de zile?

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 16 Decembrie 2020 13:16 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  9

  Orasu-i plin de astfel de gropi, piscine cum dramatizam dupa ploaie;

  O astfel de "piscina" creata saptamana trecuta de dorelii de la ADP, chipurile sa repare o lasare de trotuar de trecere de pe un sens pe altul pe str.Brailei, la mijlocul scuarului, in dreptul ceasului din Mazepa, iata, in loc sa o aduca la cota carosabilului, nu au facut decat sa asfalteze acea adancitura, trecerea fiind impracticabila dupa ploaie dar si sa-ti rupi picioarele, fiind atent la fluxul vehicolelor de pe cele doua sensuri!

  Va rog, doamna jurnalist, filmati acea bataie de joc, la reparatia acelei gropi fiind nu mai putin de cinci muncitori, sigur lasati nesupravegheati, stricand materialele,banii de salarii..

  Raportează
 • postat de hahaha Miercuri, 16 Decembrie 2020 09:55 194.105.20.*** Link la comentariu
  4
  5

  Piscina este BONUS, pentru crearea unui peisaj lacustru favorabil creatiei artistice !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.