Formularul de testare a elevilor nu e necesar din prima zi de școală

Formularul de testare a elevilor nu e necesar din prima zi de școală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat sâmbătă seară, la Realitatea Plus, că formularul de consimţământ pe care părinţii trebuie să îl semneze în cazul în care doresc ca elevul să fie testat pentru COVID-19 va fi schimbat şi a afirmat că publicarea documentului pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost o grabă care „nu face bine într-o situaţie deja tensionată”.

„Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informaţii ca să fie adus în conformitatea cu legislaţia în domeniu”, a declarat Cîmpeanu. Întrebat cine şi de ce s-a grăbit, acesta a răspuns: „Probabil din dorinţa de a face bine în spiritul prevenţiei s-au strecurat şi astfel de erori, care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenţie”.

Ministrul Educaţiei a mai spus că formularul nu este necesar în prima zi de şcoală şi va fi utilizat doar în cazul în care un elev prezintă simptome sau este contact al unui caz confirmat, iar părinţii doresc să fie testat în cadrul unităţii de învăţământ.

Inițial, Ministerul Sănătății a publicat vineri formularul prin care părinții își pot da consimțământul pentru testarea anti-COVID a elevilor. Ministerul recomandă ca formularul semnat să fie dus din prima zi la școală, pentru ca elevii să poată fi testați când e nevoie.

Citit 1881 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2021 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.