Contre pe tema șantierelor din școlile gălățene. Educația elevilor, ca un câmp de luptă... politică
Foto: Marian Calestru

Contre pe tema șantierelor din școlile gălățene. Educația elevilor, ca un câmp de luptă... politică
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Galați trimitea un comunicat în care prezenta măsurile luate în școli pentru începerea celui de-al doilea semestru al anului școlar. Printre informațiile prezentate se număra și cea legată de faptul că, în cazul a șapte unități școlare din Galați, unde au loc lucrări de modernizare, elevii vor învăța în alte școli. Subiectul a devenit imediat unul de interes politic, stârnind contre între deputatul liberal Onuț Atanasiu și autoritățile locale gălățene.

Spiritele s-au încins duminică, exact cu o zi înainte de reînceperea cursurilor. Într-un comunicat de presă, deputatul PNL Onuț Atanasiu, fost inspector școlar general la Galați, a scris că, "pentru aproape 3.000 de elevi, școala va începe în condiții improprii din 8 februarie, din cauză că în clădirile respective se desfășoară activități de reparații sau reabilitări".

"Este vorba de școlile generale nr. 11, 13 și 41 și de Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia". În plus, problema se va extinde și în cazul altor unități de învățământ, din cauză că Primăria Galați a lansat pe 4 februarie cerere de ofertă pentru lucrări la Școlile generale nr. 9 și 31, iar în ianuarie, pentru Școala nr. 33 și Grădinița nr. 1. Este păcat că autoritățile locale nu au reușit să înțeleagă să grupeze lucrările în momentul când ar afecta cel mai puțin calitatea actului de învățământ sau să pună la dispoziție alte spații (pe care să le fi reabilitat în prealabil... vezi fostul liceu Metalurgic, fosta şcoală 30). Este dovada vie că pandemia va trece, dar incompetența administrației locale rămâne", scrie, în continuare, deputatul liberal.

Ce spun autoritățile

Ieri, Primăria Galați, prin Biroul său de presă, a venit cu un răspuns, în care spune că "lucrări de reparații curente (în școli - n.red.) se derulează ori de câte ori este nevoie. "La fel, proiecte de investiții cu fonduri europene au început cu mult timp înainte de semestrul al doilea, existând acorduri din partea Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Județean sau reprezentanților școlii. Aceste proiecte au termene clare de realizare a lucrărilor, care trebuie respectate. Relocarea elevilor, acolo unde este cazul, s-a făcut la solicitarea directorilor de școli. Dacă există unele nemulțumiri, ele nu pot fi imputate Primăriei", se arată în punctul de vedere trimis de municipalitatea gălățeană.

Citit 5551 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.