Contre pe tema șantierelor din școlile gălățene. Educația elevilor, ca un câmp de luptă... politică
Foto: Marian Calestru

Contre pe tema șantierelor din școlile gălățene. Educația elevilor, ca un câmp de luptă... politică
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Galați trimitea un comunicat în care prezenta măsurile luate în școli pentru începerea celui de-al doilea semestru al anului școlar. Printre informațiile prezentate se număra și cea legată de faptul că, în cazul a șapte unități școlare din Galați, unde au loc lucrări de modernizare, elevii vor învăța în alte școli. Subiectul a devenit imediat unul de interes politic, stârnind contre între deputatul liberal Onuț Atanasiu și autoritățile locale gălățene.

Spiritele s-au încins duminică, exact cu o zi înainte de reînceperea cursurilor. Într-un comunicat de presă, deputatul PNL Onuț Atanasiu, fost inspector școlar general la Galați, a scris că, "pentru aproape 3.000 de elevi, școala va începe în condiții improprii din 8 februarie, din cauză că în clădirile respective se desfășoară activități de reparații sau reabilitări".

"Este vorba de școlile generale nr. 11, 13 și 41 și de Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia". În plus, problema se va extinde și în cazul altor unități de învățământ, din cauză că Primăria Galați a lansat pe 4 februarie cerere de ofertă pentru lucrări la Școlile generale nr. 9 și 31, iar în ianuarie, pentru Școala nr. 33 și Grădinița nr. 1. Este păcat că autoritățile locale nu au reușit să înțeleagă să grupeze lucrările în momentul când ar afecta cel mai puțin calitatea actului de învățământ sau să pună la dispoziție alte spații (pe care să le fi reabilitat în prealabil... vezi fostul liceu Metalurgic, fosta şcoală 30). Este dovada vie că pandemia va trece, dar incompetența administrației locale rămâne", scrie, în continuare, deputatul liberal.

Ce spun autoritățile

Ieri, Primăria Galați, prin Biroul său de presă, a venit cu un răspuns, în care spune că "lucrări de reparații curente (în școli - n.red.) se derulează ori de câte ori este nevoie. "La fel, proiecte de investiții cu fonduri europene au început cu mult timp înainte de semestrul al doilea, existând acorduri din partea Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Județean sau reprezentanților școlii. Aceste proiecte au termene clare de realizare a lucrărilor, care trebuie respectate. Relocarea elevilor, acolo unde este cazul, s-a făcut la solicitarea directorilor de școli. Dacă există unele nemulțumiri, ele nu pot fi imputate Primăriei", se arată în punctul de vedere trimis de municipalitatea gălățeană.

Citit 5248 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:04

3 comentarii

 • postat de Iulian
  Marți, 09 Februarie 2021 19:01
  86.124.205.***
  Lucrarile la Scoala Nr. 11 trebuiau terminate in 31.12.2020, apoi la sfarsitul lui ianuarie, iar acum nu se stie cand se vor termina. Toata vara erau pe santier doar 2-3 muncitori.
  0
  7
  Raportează
 • postat de DanDiac
  Marți, 09 Februarie 2021 11:04
  46.97.57.***
  Scoala Nr 13 trebuia sa inceapa activitatile de constructie de mult timp.
  S-a tras de timp in dulcele stil romanesc(si aici sunt vinovati cei de la primarie!), si s-a ajuns sa fie anuntati parintii in dimineata zilei de 08.02.2021!!Directoarea scolii stia ca nu se pot relua cursurile in scoala, si nu a discutat cu parintii.
  Bataie de joc!
  3
  14
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 09 Februarie 2021 09:40
  89.39.81.***
  Domnul proaspat deputat sa faca bine si sa actioneze in noua calitate ca sa se constriasca ceva scoli noi in Galati si Judet .Ma idoiesc totusi de acest lucru si atunci este mai usor sa critici o actiune care vizeaza repararea si modernizarea unor scoli deja existente..
  12
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.