Liceenii din Galaţi vor să devină antreprenori de succes

Liceenii din Galaţi vor să devină antreprenori de succes
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Poate este o tendință actuală sau o practică de familie, dar Generația Z din Galaţi devine clar din ce în ce mai activă şi orientată spre o carieră în domeniul antreprenoriatului. Conform statisticilor realizate în ultimele şase luni, la nivel local, 65 la sută dintre participanții la evenimentele comunității "Vreau să fiu antreprenor Galați" vor să devină antreprenori de succes, iar 35 la sută încă nu știu exact ce vor să facă în viitor.

Nevoia unei surse de venit stabile încă din băncile școlii, independența financiară, dorința de a-şi împlini un vis dezvoltând o afacere şi chiar conceptul de a fi "propriul lor şef" reprezintă motivele de bază pentru liceeni în conturarea unei afaceri. Tinerii şi-au exprimat dorința de a participa calitativ la dezvoltarea orașului şi consideră că implementarea la nivel local a unui business care să rezolve o problemă reală pentru cetățeni reprezintă viitorul comunității.

"Analizând participarea și activitatea tinerilor gălățeni, am descoperit un interes destul de ridicat în privința educației antreprenoriale. Liceenii din municipiul Galați se prezintă în număr mare la evenimentele de antreprenoriat, pentru a se dezvolta și a învăța cum funcționează mecanismul de la idee la business", ne-a declarat Alina Luchian, ambasadorul comunității "Vreau să fiu antreprenor Galaţi".

La nivel statistic, din 85 de liceeni gălăţeni chestionați în perioada septembrie 2020 - februarie 2021, 27,05 la sută vizează să se dezvolte în domeniul imobiliar, 22,35 la sută vor să îşi exploateze pasiunile abordând domeniul artistic, 15,29 la sută - domeniul IT și 8,23 la sută - industria HoReCa. Ceilalţi 27,08 la sută se îndreaptă către alte domenii, cum ar fi: auto, educație şi servicii juridice.

"Bariera supremă care îi împiedică pe tinerii gălățeni să fie implicați în dezvoltarea unui proiect antreprenorial este frica de eșec şi lipsa de încredere în propria persoană. Lipsa de surse de informare privind educația antreprenorială este o problemă ridicată, majoritar, de elevii de clasa a X-a. Această materie din orarul liceenilor nu cuprinde informația necesară formării unei baze de cunoștințe în domeniul antreprenoriatului", a mai adăugat Alina Luchian.

"Trăind într-o familie în care se fac afaceri, am ceva cunoștințe generale, dar nu şi idei clare de metodică şi înțelegere a conceptului de team-building (activități desfășurate pentru îmbunătățirea performanței membrilor unei echipe). Probabil pe tinerii antreprenori îi motivează ideile ingenioase pe care le dezvoltă şi dorința de a schimba ceva. Ca domeniu de business aş viza: IT, creator de conținut şi marketing, dorind să fac ceva mai diferit faţă de alte persoane şi să îmi împlinesc cu adevărat visul", ne-a spus Ioana Daria Gurău, elevă în clasa a XI-a.

Petcu Mihaela, elevă în clasa a XI-a, dorește să dezvolte "o afacere care să contribuie la educarea copiilor și la informarea acestora cu privire la opțiunile de angajare pe care le au după terminarea studiilor. Mi-am propus să creez legături între elevi și oameni din diferite domenii".

"Tinerii de vârsta noastră şi nu numai descoperă pe zi ce trece cum funcționează societatea în care trăiesc, iar prin prisma acestui lucru şi dorința lor de a-şi împlini cele mai mărețe visuri, atât personal şi profesional, crește. Îmi propun ca, după terminarea liceului, să urmez Universitatea de Arte din București, iar apoi să urmez o carieră în graphic design, mai întâi ca angajat al unei companii, făcând tranziția spre freelancing pe parcurs", ne-a spus Cezar Panaite, elev în clasa a XII-a.

Citit 2853 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2021 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.