Şcolile gălăţene, întrebate de investiţiile de care au nevoie

Şcolile gălăţene, întrebate de investiţiile de care au nevoie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Toate școlile din municipiul Galaţi trebuie să transmită Primăriei investițiile de care au nevoie, fie că este vorba despre laboratoare, săli de sport și de masă, de spații de recreere și after school sau de reamenajarea clădirilor în care funcţionează. "Răspunsurile primite de la școli vor sta la baza elaborării Programului de reformă a infrastructurii sistemului de învățământ public, prin care Primăria municipiului Galați își propune să investească masiv în școli, pe termen mediu și lung", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Municipalitatea reaminteşte că, în 2020, a alocat, de la bugetul local, peste 20 milioane de lei pentru școlile și grădinițele din oraș. Din această sumă, 5,3 milioane de lei au fost destinați direct pentru gestionarea, prevenirea și combaterea COVID-19. Nu trebuie uitate nici fondurile europene atrase pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ, având în diverse stadii 31 de proiecte, în valoare de peste 42 milioane de euro.

În plus, în contextul pandemiei, Primăria a mai depus un proiect pentru achiziția de echipamente IT pentru unitățile școlare, precum și un altul pentru dotarea şcolilor cu echipamente de protecție/ dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor.

Citit 1722 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.