Un gălățean a câștigat concursul de astronomie „Catch a Star”

Un gălățean a câștigat concursul de astronomie „Catch a Star”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Elevul gălăţean Gabriel Cristian Neagu, membru al Astroclubului “Călin Popovici”, sub îndrumarea lui Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, a câştigat ediţia de anul acesta a competiţiei europene “Catch a Star”. Anual, European Association for Astronomy Education (EAAE) organizează un concurs de astronomie pentru elevi, cu proiecte științifice realizate de elevi sub îndrumarea profesorilor.

Astroclubul „Călin Popovici” este principalul program educațional care se derulează în cadrul observatorului astronomic gălățean. 

Proiectul științific câștigător al acestui concurs s-a numit "Descoperirea variabilităţii stelei HD 46089, care este vizibilă cu ochiul liber, este cea mai importantă descoperire de la Observatorul Astronomic Galaţi" și are la bază observații astronomice, care au avut ca scop dezvoltarea de competențe investigaționale ale elevului în domeniul cercetării științifice.

Rezultatele acestui concurs au fost prezentate publicului în luna ianuarie 2021. Gabriel Cristian Neagu, elev la Liceul Tehnologic "Carol I" (CFR) a obţinut premiul întâi pentru o imagine cu două galaxii (NGC 4438 și NGC 4435) realizată de Very Large Telescope. De menționat este şi faptul că locurile doi și trei de la același concurs au fost câștigate tot de participanți din România, respectiv de un elev de la Vălenii de Munte (Prahova) și de unul de la București.

European Association for Astronomy Education este o asociație de profesori și educatori înființată pentru a promova educația prin astronomie în întreaga Uniune Europeană.

Citit 2548 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Martie 2021 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.