Consiliul Județean al Elevilor Galați solicită introducerea orelor de Educaţie sexuală în şcoli

Consiliul Județean al Elevilor Galați solicită introducerea orelor de Educaţie sexuală în şcoli
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În urma incidentului petrecut la un colegiu din Tecuci în care doi minor au fi întreţinut relaţii sexuale în toaleta elevelor, Consiliul Județean al Elevilor Galați a elaborat un comunicat de presă prin care atrage atenția decidenților asupra necesității de a introduce disciplina Educație sexuală în școli, în cadrul căreia principalii beneficiari ai mediului educațional să primească informații concrete, fundamentate științific și cuprinzătoare cu privire la acest subiect.

"În spațiul public au circulat diverse informații referitoare la o situație ce s-a petrecut în cadrul unei unități de învățământ preuniversitar din județul Galați: doi elevi minori, în vârstă de 14 și 17 ani, au fost surprinși întreținând raporturi sexuale în grupul sanitar al liceului în cauză.

O astfel de întâmplare ar trebui să constituie un semnal de alarmă față de decidenții a căror putere de decizie influențează riscurile la care sunt supuși tinerii în lipsa unei educații sexuale elementare. Făcând o analiză a informațiilor prezentate de Institutul Național de Statistică, putem observa cum în 2018, în România, 674 de fete sub 15 ani au devenit mame și 18.173 de adolescente cu vârsta între 15 și 19 ani au născut. Astfel, putem afirma că mediul de proveniență, deschiderea familiilor privind discuțiile cu tinerii despre subiectul în cauză, dar și lipsa unei informări constituie aspecte importante în momentul în care ne raportăm la repetatele incidente de genul celor prezentate. Odată cu trecerea timpului, tinerii acumulează treptat informații referitoare la relațiile interumane, dar și relațiile intime. Din păcate, în foarte multe familii din România, educația sexuală reprezintă un subiect tabu. În consecință, tinerii apelează la persoane neavizate în acest domeniu, iar informațiile pe care le obțin sunt, de cele mai multe ori, eronate.

Introducerea orelor de educație sexuale în școli ar avea drept scop, printre altele, informarea elevilor referitor la ceea ce implică un contact intim la vârste fragede. În urma acestora, elevii vor avea o mai mare șansă de a face alegeri sănătoase și conștiente din acest punct de vedere", a declarat Aura-Maria Badiu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Galați.

Citit 1958 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 18:10

6 comentarii

 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 19 Iunie 2021 06:17
  5.13.209.***
  La Tecuci copii nu au mai avut rabdare si au facut educatia sexuala singuri, nu au mai asteptat profesorul. Respect!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dioxene
  Joi, 17 Iunie 2021 17:55
  89.39.81.***
  Daca prin educatie sexuala , se face si educatie pentru dez-obiectivizarea femeii , inhibarea pornirilor adolescentine , responsabilizarea actelor sexuale ca fiind niste lucruri consensuale pana la varsta majora , inclusiv dupa , iar ambele sexe sunt educate intr-un simt care sa nu aduca prejudicii emotionale pe termen lung prin manipulari reciproce / abuzuri , sunt pentru .
  1
  2
  Raportează
 • postat de dgi
  Marți, 15 Iunie 2021 18:33
  81.196.245.***
  Copii din Consiliului Județean al Elevilor Galați precun si cei care au promovat ideea educatiei sexuale de la gripa 0 in sus, ca si cum minorii ar intelege ceva din aceasta teme, nu s-au preocupat pana acum de calitatea educatiei in ansamblu a copiilor dar sustin cu tarie detalierea sexului. Parintii nu au unde duce copii la crese sau gradinite, se chinuie sa gaseasca scoli bune mai apoi si in final ramane astfel o lupta de tip parinte-sistem. Numarul needucatilor sau analfabetilor functionali, care fie vorba intre noi genereaza cel mai probabil nasteri la varste fragede, fie ei fie copii lor, sunt de zeci chiar sute de ori mai multi ca fetele care nasc sul 18 ani. Solutia nu este ""educatia sexuala explicita"" ci asigurarea unei educatii corecte precun si accesul facil la aceasta. Un om educat poate observa usor ca tema principala nu este neaparat educatia sexuala ci prezentarea alternativelor privind viata sexuala documentata prin lectii scrise de nu stim cine. In final, daca vrem sa traim bine intr-o societate civilizata, nu educatia sexuala trebuie sa fie prioritatea ci asigurarea accesului la educatie de calitate ptr toti copii in conditii facile pentru toti parintii.
  5
  13
  Raportează
 • postat de Emi
  Marți, 15 Iunie 2021 13:09
  86.124.202.***
  Trebuia demult introdusă această disciplină. Copiii trebuie sa cunoasca toate procesele fiziologice ale corpului uman.
  14
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 15 Iunie 2021 08:23
  86.125.62.***
  In SUA educatia sexuala se numeste Sanitary tocmai pentru ca asta e .... in atentia cretinilor care isi cheama copiii in casa doar pentru a-i trimite dupa bautura. Sunt contemporan si concetatean cu biete fetite care folosesc matasea porumbului pe post de absorbant, fetite care se tupileaza prin fundul curtii in zilele in care sunt la menstruatie, care se tem sa mearga la biserica in perioada respectiva pentru ca boaita de popa le invata ca sunt neoameni in acele zile si asa mai departe. Prezervative si absorbante este obligatoriu sa si primeasca bietii copii, nu doar sa li se vorbeasca despre ele. Educatia sexuala nu are nicio legatura cu pornografia ori cu alte goange care misuna prin capul majoritatii populatiei....Este foarte adevarat ca sunt foarte avansati pentru vremea lor, dar nu asa de avansati incat sa nu aiba nevoie de consiliere si de un cuvant spus de cineva in masura. Informat trebuie sa fii in orice domeniu si indiferent de orice alt considerent, informat trebuie sa fii doar pentru a fi informat ! Intr-o societate civilizata ( cum noi nu suntem ) asemenea probleme nu sunt negociabile, as adauga la fel ca si vaccinarea pe care o facem ca sa nu murim in 2021 de pedepse biblice gen boli eradicate de sute de ani care in trecut au depopulat continente si au starpit civilizatii intregi
  11
  12
  Raportează
 • postat de Ha
  Marți, 15 Iunie 2021 02:14
  77.111.247.***
  Dupa ce va fi introdusa educatia sexuala in scoli, vor incepe sa apara MAME MINORE incepand cu varsta de 10 ani si nu de la 14 ani cum era pana acum.

  Ce sa mai invete la ora de educatie sexuala minorii, ei stiu deja sa faca de toate. Aveti impresia ca in cazul de la Tecuci cei doi elevi erau inconstienti si nu stiau ce fac, s-or fi ratacit si ei in WC si incercau sa caute iesirea...?

  Intrebati 100 de elevi de pe strada si intrebati si 100 de adulti, sa vedeti care dintre cele doua categorii stiu sa va spuna mai multe nume de site-uri pentru adulti.
  13
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.