Consiliul Județean al Elevilor Galați solicită introducerea orelor de Educaţie sexuală în şcoli

Consiliul Județean al Elevilor Galați solicită introducerea orelor de Educaţie sexuală în şcoli
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În urma incidentului petrecut la un colegiu din Tecuci în care doi minor au fi întreţinut relaţii sexuale în toaleta elevelor, Consiliul Județean al Elevilor Galați a elaborat un comunicat de presă prin care atrage atenția decidenților asupra necesității de a introduce disciplina Educație sexuală în școli, în cadrul căreia principalii beneficiari ai mediului educațional să primească informații concrete, fundamentate științific și cuprinzătoare cu privire la acest subiect.

"În spațiul public au circulat diverse informații referitoare la o situație ce s-a petrecut în cadrul unei unități de învățământ preuniversitar din județul Galați: doi elevi minori, în vârstă de 14 și 17 ani, au fost surprinși întreținând raporturi sexuale în grupul sanitar al liceului în cauză.

O astfel de întâmplare ar trebui să constituie un semnal de alarmă față de decidenții a căror putere de decizie influențează riscurile la care sunt supuși tinerii în lipsa unei educații sexuale elementare. Făcând o analiză a informațiilor prezentate de Institutul Național de Statistică, putem observa cum în 2018, în România, 674 de fete sub 15 ani au devenit mame și 18.173 de adolescente cu vârsta între 15 și 19 ani au născut. Astfel, putem afirma că mediul de proveniență, deschiderea familiilor privind discuțiile cu tinerii despre subiectul în cauză, dar și lipsa unei informări constituie aspecte importante în momentul în care ne raportăm la repetatele incidente de genul celor prezentate. Odată cu trecerea timpului, tinerii acumulează treptat informații referitoare la relațiile interumane, dar și relațiile intime. Din păcate, în foarte multe familii din România, educația sexuală reprezintă un subiect tabu. În consecință, tinerii apelează la persoane neavizate în acest domeniu, iar informațiile pe care le obțin sunt, de cele mai multe ori, eronate.

Introducerea orelor de educație sexuale în școli ar avea drept scop, printre altele, informarea elevilor referitor la ceea ce implică un contact intim la vârste fragede. În urma acestora, elevii vor avea o mai mare șansă de a face alegeri sănătoase și conștiente din acest punct de vedere", a declarat Aura-Maria Badiu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Galați.

Citit 2306 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.