Bacalaureat 2021. Luni, are loc proba la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2021. Luni, are loc proba la Limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

3.313 absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi pentru a susţine, începând de luni, 28 iunie, probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021. Dintre aceştia, 2.812 sunt din promoţia curentă şi 501 din cele anterioare. Doar cinci candidaţi vor da examenul în condiţii speciale, aflăm de la inspectoarea generală Gina Brînzan.

Luni, 28 iunie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, în 24 de centre de examen. Ei trebuie să fie prezenţi în săli cel târziu la ora 8,30, întrucât examenul începe la 9,00. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de trei ore din momentul distribuirii subiectelor. Doar pentru cele cinci cazuri speciale se poate prelungi timpul de rezolvare cu maximum două ore.

Sălile sunt dotate cu camere de luat vederi, pentru înregistrări video şi audio. Candidaţii vor primi măşti la intrare şi, dacă solicită, şi la ieşire. Fiecare centru de examen dispune de asistenţă medicală, dar şi de materiale sanitare, dezinfectanţi şi măşti. Au fost stabilite trasee speciale pentru intrarea şi ieşirea candidaţilor.

Absolvenţii de liceu nu au voie să intre în sălile de examen cu altceva decât instrumentele de scris, stilou sau pix cu cerneală albastră şi creion negru pentru executarea desenelor. La Geografie şi Matematică, au voie cu instrumente de desen. În cazul în care se vor descoperi asupra lor telefoane, cărţi, caiete, indiferent dacă au fost folosite sau nu, candidaţii respectivi vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea voie să repete Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar miercuri, 30 iunie, cea la disciplina la alegere din specializarea urmată în anii de liceu.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 5 iulie, până în ora 12,00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între 12,00 şi 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii vor trimite odată cu cererea şi o declaraţie pe proprie răspundere prin care vor specifica faptul că au luat la cunoştinţă că, în urma contestaţiilor, notele se pot modifica, în plus sau în minus.

Citit 1123 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.