Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. A început Tabăra de Vară-Bursele UnSettled, ediția a II-a

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. A început Tabăra de Vară-Bursele UnSettled, ediția a II-a
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Freedom House România în parteneriat cu Academia Civică organizează în perioada 19-28 iulie 2021, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, Tabăra de Vară “Bursele UnSettled”, ediția a II-a.

”Sub motto-ul “Learning from Our past to Build the Future”, evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului și totodată își propune să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului comunist și a necesității de apărare a valorilor democratice și drepturilor omului”, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.

Printre invitați se numără Ana Blandiana, Monica Macovei, Germina Nagâț, Ioan Țiplea, Andreea Dobeș, Virgiliu Țârău, Doina Jela, Brîndușa Armanca, Simona Preda și Grigorie Benea. Programul va include vizite la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, ateliere de creație, discuții pe tematici istorice, juridice, culturale și politice, urmate de dezbateri care sunt menite să încurajeze tinerii să-și exprime opiniile.

Ca o noutate, în cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de dezvoltare personală prin teatru, coordonat de actrița Antoaneta Cojocaru.

Programul Learn from Our Past to Build The Future, proiect organizat de către Freedom House România și Academia Civică, este finanțat de către Ambasada SUA în România, prin Departamentul de Stat.

Citit 2038 ori Ultima modificare Luni, 19 Iulie 2021 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.