A zecea ediție a Școlii de Vară a Combinatului gălățean

A zecea ediție a Școlii de Vară a Combinatului gălățean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Combinatul Siderurgic Liberty Galați sărbătorește zece ani de Școală de Vară, primind 46 de studenți din universitățile din Galați, București, Iași, Cluj și Constanța, care s-au alăturat programului său de internship. Stagiarii, care au fost selectați din aproximativ 150 de candidați, vor fi angajați cu normă întreagă și vor lucra la proiecte cu aplicabilitate industrială directă pentru Combinat. Ei vor fi susținuți de mentori din cadrul companiei, vor participa la sesiuni de instruire, pentru a-și dezvolta diverse abilități, precum și la activități de team-building, care au ca scop crearea de sinergii și evidențierea importanței muncii în echipă.

„Școala noastră de Vară vă va arăta Combinatul nostru și faptul că industria siderurgică este diferită de ceea ce v-ați putea imagina. Ne schimbăm constant și acum - mai mult ca oricând - trebuie să ne adaptăm noilor realități industriale și conceptului GREENSTEEL. Aceasta înseamnă că avem nevoie de tineri experți ambițioși și bine pregătiți. Suntem foarte fericiți să vă primim în cea de-a 10-a ediție a programului”, a declarat Aida Nechifor, director general al Liberty Galați.

„Mă bucur că marile companii, precum Liberty, continuă acest tip de interacțiuni cu universitățile. Înseamnă că studenții își pot îmbogăți cunoștințele acumulate în sălile de clasă și în laboratoare. Sunt deopotrivă de bucuros că 80 la sută dintre studenții acestei Școli de Vară sunt ai noștri”, le-a spus stagiarilor Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Din 2012, peste 400 de studenți au absolvit această Școală de Vară. 35 la sută dintre aceștia au fost angajați în Combinat. În 2020, combinatul și universitatea de stat gălățeană au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a crea Academia LIBERTY GREENSTEEL, în vederea încurajării tinerilor specialiști să se alăture industriei siderurgice și pentru a ajuta la dezvoltarea proceselor de producție durabile prin intermediul cercetării științifice avansate.

Citit 1113 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iulie 2021 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.