Sală de sport şi sală de mese de peste un milion de euro(FOTO)

Sală de sport şi sală de mese de peste un milion de euro(FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

O sală de sport, cu tribună pentru 170 de spectatori la parter şi sală de mese pentru aproape 300 de copii la demisol, investiţie după standarde europene, în culori vii, care a costat 5,5 milioane de lei, a fost inaugurată ieri la Şcoala nr. 28, care devine, astfel, primul gimnaziu din Galaţi unde elevii vor putea servi prânzul.  


"Doresc oricărui director să treacă printr-un astfel de moment de bucurie, să-şi vadă visul cu ochii. E rodul a 15 ani de speranţe şi aşteptări, al unei munci susţinute din partea constructorului. Am fotografii cu fiecare moment. Atunci când s-au făcut măsurătorile pentru studiul de fezabilitate, cu prima cuvă de pământ când s-au început săpăturile. Am venit în pandemie tot timpul să văd cum merg lucrările. Este o mare realizare pentru cei peste 1.000 de elevi ai şcolii, pentru profesori şi pentru părinţi", ne-a declarat directoarea instituţiei, Camelia Bucşă.
Un parchet strălucitor, o tribună cu scaune viu colorate, plase de protecţie, spaţiu larg şi luminos, vestiare şi duşuri impecabile la subsol, dar şi spaţiu pentru sala de mese (încă nedotată cu mobilier) sunt lucruri care au intrat de ieri în dotarea Şcolii nr. 28. Un lucru normal, pentru alte ţări civilizate, pentru noi, gălăţenii ceva deosebit, având în vedere faptul că numai câteva şcoli se pot lăuda cu sală de sport, dar nu şi cu sală de mese. 
"Clădirea nou construită are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. La parter este sala de sport prevăzută cu gradene pentru 170 de spectatori, suprafață de joc modernă cu panouri de baschet și cu porți de handbal, grup sanitar și vestiare, fiind racordată la rețelele de utilități. Sala de mese a fost amenajată la demisol și are o capacitate de 286 de locuri, având o zonă pentru primirea și distribuirea mâncării, spălător pentru mâini și grup sanitar.
Clădirea este dotată cu sistem de ventilație și de climatizare, iar iluminatul este unul economic, tip LED. De asemenea, a fost amenajată și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Lucrările, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei cu TVA, au fost executate de către SC Criomec SA", se precizează în comunicatul Primăriei.
La inaugurare, primarul Ionuţ Pucheanu a lăudat echipa de la Criomec, care nu numai că s-a încadrat în termen, dar a predat investiţia mai devreme cu o lună, dar şi pe directoarea şcolii, pentru modul în care a ştiut să fie insistentă, fără a deveni însă supărătoare. 
Directorul general al Criomec, Alexandru Şerban, a spus că, împreună cu arhitectul Cristian Salmen şi echipa sa, s-au inspirat din ceea ce s-a construit în Occident. "A fost un tur de forţă să realizăm o asemenea lucrare într-un an. Arată ca în statele din Europa de vest. Ar fi bine să se construiască mai multe astfel de săli, poate aşa vor rămâne tinerii în ţară".
Inginerul constructor Alexandru Dobrescu ne-a asigurat că s-au folosit cele mai noi tehnologii, după standarde europene şi clădirea nu va avea de suferit de pe urma ploilor. "Mergeţi şi vă uitaţi la demisol. Nu s-a infiltrat un singur strop de apă nicăieri. Dacă ar fi fost probleme, s-ar fi văzut la vestiare, în sălile de mese de dedesubt", a precizat Alexandru Dobrescu, garantând că lucrarea pe care a supervizat-o este trainică.
Cel care ne-a condus fericit la demisol pentru a ne arăta toate camerele a fost profesorul de Educaţie fizică, Alexandru Ciocan: "E a doua mea casă şi e nouă. E un vis pe care l-am văzut înfăptuit. Se lucrează altfel într-o asemenea locaţie cu clase de peste 30 de elevi".

Citit 7927 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 12:26

6 comentarii

 • postat de dd
  Miercuri, 28 Iulie 2021 23:01
  89.137.230.***
  Inca o sala care va fi utilizata doar de cativa elevi si atat. in alte tari sambata si duminica se inchiriaza aceste sali sau se permite accesul gratuit si pentru cei din afara scolii pentru sport sau pentru o suma decenta. Trebuie folosita la capacitate maxima. Sa mergeti prin toate comunele unde s-au facut acele sali de sport..zac goale si nimeni nu le floseste si s-au investit o groaza de bani in ele. Parca 400 in toata tara se lauda Nastase. Totul trebuie raportat la cati locuitori mai sunt, cati vor sa faca sport, cati oameni mai sunt in comuna Galati.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Simona
  Miercuri, 28 Iulie 2021 15:05
  81.12.149.***
  1. Doamna Directoare, vă pot pune la dispoziţie şi eu destule poze cu stadiul acestor lucrări, chiar cu panoramă de sus pentru că locuiesc în vecinătate, dar să ştiţi că printre poze am şi unele în care se fac ambuscade mari cu maşinile părinţilor care îşi aduc aici progeniturile de se blochează tot cartierul, nefiind îndeajunsă Parcarea de la Ancora şi cea Multietajată de la R5! Poate puneţi o vorbă bună Primarului să mai facă o Parcare auto în zonă şi să chemaţi Poliţia Locală să dirijeze traficul auto la orele aglomerate!
  2. În această sală de sport nu se poate juca fotbal. Unde pot practica acest sport acei doritori din şcoală sau din împrejurimi?
  În rest, felicitări constructorului CRIOMEC, într-adevăr unul dintre cei serioşi care îşi vede de treabă şi care are un management performant!
  1
  3
  Raportează
 • Miercuri, 28 Iulie 2021 13:01
  213.177.4.***
  Un mare BRAVO tuturor care au sustinut investitia mult asteptata!
  O mare BILA NEAGRA pentru conducerea scolii care nu s-a gandit la accesul elevilor in sala de sport...
  Dupa zeci de ani in care elevii au avut acces in fosta sala minuscula de sport prin curtea scolii (prin frigul iernii), pentru urmatorii zeci de ani accesul in NOUA sala de sport mult laudata se va face tot prin FRIG. Asa e cand se fac investitii fara CAP!
  2
  1
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Miercuri, 28 Iulie 2021 08:20
  95.76.1.***
  foarte bine!...sper doar ca sala de sport sa nu fie inchiriata "jmecherilor" si mistretilor......sa ramana doar a copiilor.....chiar si sambata sau duminica (cateva ore macar)....
  3
  13
  Raportează
 • postat de MARIA
  Miercuri, 28 Iulie 2021 08:03
  86.19.26.***
  Felicitari, CRIOMEC SA! Stiu cum s-a muncit pentru aceasta constructie destinata copiilor Galatiului, care merita tot ce este mai bun. S-au aplicat, intr-adevar standardele europene de constructie, montaj, asigurare si control al calitatii. Imi doresc sa vad multe astfel de constructii, care sa ofere copiilor conditii civilizate, pe scurt, vreau o tara ca afara..... Si se poate, daca oficialitatile/eventualii sponsori se implica in acest sens.
  Maria R.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Alin
  Miercuri, 28 Iulie 2021 05:43
  84.117.41.***
  Oricine poate face asa ceva daca sunt bani!
  Totul s-a facut din panouri pe schelet metalic
  si chiar nu prezinta asa laudata siguranta la intemperii.
  Felicitari!
  25
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.