Toaletă nouă pentru o grădiniţă din judeţ

Toaletă nouă pentru o grădiniţă din judeţ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Douăzeci de preșcolari de la Grădinița cu program normal Nr. 1, din satul Slobozia Blăneasa, comuna Negrileşti, județul Galați, vor beneficia de reconstrucția totală a toaletei, aflată în prezent în curte, în cadrul proiectului "Dreptul la toalete", potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, alte 25 de unități de învățământ vor primi produse de igienă indispensabile. Școlile selectate în această etapă, care vor primi produse de igienă pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor, sunt din județele: Alba, Arad, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Proiectul face parte din programul "Domestos susține igiena în școli", inițiat de Crucea Roșie Română și Domestos România. Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii, a subliniat că lipsa toaletelor din școli și din grădinițe este un semnal de alarmă: "Nicio unitate de învățământ nu ar trebui să se afle în imposibilitatea de a le asigura copiilor condițiile minime necesare unei dezvoltări sănătoase, iar lipsa toaletelor igienice în școli și grădinițe este un semnal de alarmă care ar trebui să ne unească pe toți într-un demers comun, pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normalităţii".

Citit 1516 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.