Locul I la Naţionala de Robotică, obţinut de elevii tecuceni

Locul I la Naţionala de Robotică, obţinut de elevii tecuceni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Echipa de robotică Thobor, de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş", singura din judeţ calificată la faza naţională a Campionatului Naţional de Robotică BRD First Tech Challenge România, s-a întors acasă cu două dintre cele mai importante premii, respectiv, locul I şi Trofeul Connect Award.

"Pregătirea pentru naţională a durat aproape toată vara. Practic, întreaga vacanţă de vară a fost sacrificată pentru a pregăti un robot competitiv, pentru că ştiam că trebuie să fim cât mai buni, deoarece aveam de concurat cu cele mai bune 24 de echipe de robotică din ţară. În plus, aveam un nume de apărat, deoarece, în sezonul 2020-2021 al competiţiei BRD First Tech Challenge, la etapa regională din Moldova, echipa Thobor a obţinut locul I - Inspire Award. Când vorbim despre câştigătorul unui premiu INSPIRE, vorbim despre o echipă model, care e gata oricând să împărtăşească experienţa ei şi cu alte echipe şi în comunitate, o echipă ghidată de valoarea primordială a FIRST - Gracious Professionalism", povesteşte profesoara Adriana Ciocănel, care, alături de Oliwer Drăgan, a coordonat activitatea echipei tecucene.

Thobor a participat anul acesta pentru a patra oară consecutiv la această competiţie, la care a câştigat de fiecare dată premii importante, care au pus Galaţiul şi Tecuciul pe harta celor mai buni elevi la robotică.

Profesoara Adriana Ciocănel mai spune că în spatele distincţiilor obţinute au stat şi alte activităţi decât construirea propriu-zisă a robotului: "În paralel, echipa a desfăşurat numeroase activităţi în comunitate. Aş menţiona participarea la Conferința de Comunicări Științifice Studențești "Emil Ceangă", organizată de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică Galați, de unde ne-am întors cu locul I. Şi aş adăuga un proiect cu mare impact, "Lecţii cu drona, #EducațieLaÎnălțime!", unde, conform organizatorilor, evoluţia noastră a fost urmărită de peste 200 de profesori şi de peste 10.000 de elevi", spune profesoara de la "Hogaş".

Echipa este formată din elevi de la clasa a IX-a până la a XII-a: Mihail Hanga, Amira Popa, Radu Epure, Alexandru Băducu, Robert Chiscop, Robert Popescu, Alex Borş, Beatrice Sevastre, Alexandru Rolea, Claudia Drăgan, Matei Drăguţu, Teodora Mazilu, Claudiu Borşan, Panaite Cristian. Lor li se adaugă voluntarii Mihai Irimia, Ionuţ Cimpoca, Marcello Oprea şi Roberto Iulian Donici.

Conform profesoarei Adriana Ciocănel, această competiţie este o oportunitate pentru elevi, pentru a lua contact cu tehnologii de vârf, pornind de la proiectare, mecanică, programare, PR şi marketing. "Avem numeroşi foşti membri ai echipei care s-au îndreptat spre facultăţile de informatică, robotică etc. Însă indiferent de traseul pe care şi l-au ales, au plecat cu o altă atitudine, cu o gândire logică şi structurată. Şi, recunosc chiar ei, prin mesajele pe care ni le-au transmis nouă, mentorilor, ştiu să aprecieze munca, ştiu să aprecieze omul de valoare şi sunt sigură că sunt sau vor deveni, la rândul lor, oameni valoroşi", a mai adăugat Adriana Ciocănel.

Citit 3415 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.