Începe oficial bătălia pentru fotoliile de directori de şcoli

Începe oficial bătălia pentru fotoliile de directori de şcoli
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După mai multe amânări, legi care se bat cap în cap, care fie interzic organizarea, fie o aprobă, concursul pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli a debutat ieri, oficial, cu publicarea locurilor vacante, de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Pentru judeţul Galaţi, conducerea ISJ anunţă scoaterea la concurs a 168 de posturi de directori: 65 în municipiul Galaţi, 16 în Tecuci, două în Tg. Bujor, unu în Bereşti şi 84 în mediul rural. Pentru directori adjuncţi sunt în total 64 de posturi: 36 în Galaţi, şapte în Tecuci, câte unul la Tg. Bujor şi Bereşti şi 19 în mediul rural.

Condiţii pentru ocuparea funcţiei

Pentru a ocupa funcţia de director sau de director adjunct, cadrele didactice trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: sunt absolvente ale învăţământului superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare, sunt titulare în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată; au o vechime în învăţământul preuniversitar de minimum cinci ani; au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii doi ani şcolari; nu au fost sancţionate disciplinar în ultimii doi ani şcolari; nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nici nu au fost sancţionate disciplinar, printr-o decizie de sancţionare disciplinară, rămasă definitivă şi în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere; sunt apte din punct de vedere medical; nu au avut statutul de „colaborator al Securităţii”.

Concursul va consta într-o probă scrisă (50 la sută din media finală) și un interviu de o oră în fața unei comisii. La interviu vor participa doar candidații care vor fi obținut cel puțin nota 7,00 la testul scris.

Calendarul desfăşurării concursului

Candidaţii îşi pot depune dosarele de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică, în perioada 15-26 septembrie. Pe 7 octombrie se va afişa lista finală a candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate şi rezultatele. Între 15 şi 17 octombrie se vor depune contestațiile, iar pe 20 octombrie se vor afișa rezultatele finale.

Între 21 şi 27 octombrie are loc înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează.

Graficul de desfășurare a interviurilor va fi publicat pe 12 noiembrie, urmând ca susţinerea lor să aibă loc între 15 noiembrie şi 8 decembrie. Între 16 noiembrie şi 10 decembrie se vor depune și soluționa contestațiile la proba de interviu. Pe 13 decembrie, candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ îşi vor exprima opţiunea, iar pe 17 decembrie se vor afişa rezultatele finale. Între 20 şi 22 decembrie se vor emite deciziile de numire începând cu 10 ianuarie 2022.

Care sunt şcolile unde posturile de directori au fost scoase la concurs VEZI AICI

Citit 4258 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.