COVID-19. Doar patru teste din cele 166.000 făcute elevilor au ieșit pozitive

COVID-19. Doar patru teste din cele 166.000 făcute elevilor au ieșit pozitive
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dintre cele peste 166.000 de teste distribuite în şcolile judeţului Galaţi, doar patru au ieşit pozitive, două pe 6 şi două pe 9 decembrie, aflăm de la inspectoarea generală Gina Brînzan. Aceasta a precizat că testele pozitive de luni, 6 decembrie, au fost infirmate la retestarea PCR, iar pentru cele de joi încă nu veniseră rezultatele.

Inspectoarea generală a mai declarat că, deşi în cursul săptămânii trecute sosiseră la Galaţi cam o treime din testele de salivă ce ar fi trebuit să fie administrate pe 13 şi 16 decembrie, restul nu au mai fost aduse, situaţie care se regăseşte, de fapt,  în toată ţara.

Vineri seară, după un schimb de replici în scris, în spațiul public, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, Raed Arafat a prezentat graficul de livrare a testelor, spunând că nu sunt livrate testele care ar fi trebuit să ajungă săptămâna acesta în şcoli, pentru că unii dintre furnizori au refuzat să semneze contractele subsecvente necesare, iar alţii cer preţuri prea mari.

Pe de altă parte, firma DDS Diagnostic a remis un comunicat prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de IGSU, care nu a recepționat marfa și a trimis o notificare de rezoluțiune a contractului din cauza întârzierii livrării. DDS Diagnostic precizează că are pe stoc 2.4 milioane de teste pe care le poate livra acum, şi motivează că întârzierea nu a durat mai mult de 30 de ore, motiv pentru care rezilierea contractului i se pare exagerată, mai ales că a trimis notificare şi a anunţat că testele nu vor ajunge la timp, invocând clauzele de forţă majoră.

Citit 1245 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.