Marţi sau miercuri, teste pentru COVID-19 în şcolile gălăţene

Marţi sau miercuri, teste pentru COVID-19 în şcolile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noile teste COVID-19 pentru elevi și profesori sunt ambalate individual sau câte două, anunță autoritățile, care publică o serie de fotografii de la livrarea testelor către depozitele inspectoratelor școlare județene. Secretarul de stat Sorin Ion a declarat pentru jurnaliștii acreditați la Ministerul Educației că ISJ-urile au primit 10,5 milioane de teste.

"În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, în depozitele inspectoratelor școlare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două", a spus oficialul. Marți, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare de săptămâna aceasta se va putea realiza marți sau miercuri.

De la inspectoarea generală, Gina Brînzan, am aflat că, într-adevăr, în cursul zilei de duminică, 23 ianuarie, testele au ajuns şi în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi urmează a fi distribuite în instituţiile de învăţământ.

Testele au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoțește. Principiul de folosire este ușor diferit față de testele din loturile de până acum, cele din decembrie. Potrivit prospectului afișat, aceste teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanță, nu mai există în pachet plicul pentru colectarea salivei și nici pipeta.

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.