„Toți profesorii să arate că le pasă de copii”, spune o elevă de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, prima din Galaţi inclusă în proiectul SuperTeach

„Toți profesorii să arate că le pasă de copii”, spune o elevă de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, prima din Galaţi inclusă în proiectul SuperTeach
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şcoala "Ştefan cel Mare" (nr. 13) a devenit de marţi, 2 martie, prima instituție de învățământ de stat din județul Galați ce va intra într-un amplu proces de transformare a mentalității. Proiectul ”Școala SuperTeach” presupune că, pe o perioadă de doi ani, în instituția de învățământ vor fi implementate instrumentele pentru schimbarea mentalității conducerii școlii, profesorilor, elevilor, precum și personalului nedidactic al instituției și părinților.

”Pentru copii este școala unde merg cu bucurie, încrezători în ei înșiși și în cei din preajma lor, curioși și motivați să învețe, dornici să colaboreze și capabili să ofere și să primească feedback valoros. În ceea ce-i privește pe profesori, școala cu mentalitate deschisă reprezintă locul unde merg cu bucurie în fiecare zi, dornici să inoveze și să colaboreze unii cu ceilalți, capabili să ofere și să primească feedback natural, motivați să învețe de la copii și într-un parteneriat real cu părinții”, a precizat la lansarea proiectului, Cristina Gheorghe, co-fondator al Asociației SuperTeach, coordonator al programului ”Școala SuperTeach”.

Proiectul include și activități dedicate schimbării mentalității părinților, urmărindu-se ca aceștia să devină cu adevărat parteneri de învățare ai elevilor și profesorilor, să fie mai conectați cu copiii lor, dornici să se implice în proiecte comunitare și școlare alături de copii.

”Copiii cresc și se dezvoltă mai mult sau mai puțin în funcție de câtă iubire primesc sau cât de des sunt văzuți și validați. Noi, profesorii, trebuie să ne asigurăm că atmosfera în care ei se dezvoltă să fie una sigură, prielnică, benefică”, a spus Simona Rusu, liderul echipei de proiect în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”. 

Echipa "SuperTeach" s-a interesat şi de ceea ce-şi doresc elevii de la acest proiect. 

Mi-aș dori ca toți profesorii mei să arate că le pasă de copii și să avem curajul să discutăm liber despre orice cu ei Aș vrea ca prin acest proiect școala să devină un loc unde să vin cu bucurie și să învăț mai multe lucruri noi în afara programei școlare, să-mi cultiv pasiunile prin cursuri de fotografie, teatru, dans”, spune Gabriela Alexă Ryana, elevă în clasa a VI-a D la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”. Gabriela are un mesaj și pentru părinți”Părinții nu ar trebui să se intereseze doar de note, ci de ce știm, de ce învățăm cu adevărat la școală. Dacă iau 10 la un test, asta nu înseamnă că știu, ci doar că am învățat pentru test”, mai spune eleva de clasa a VI-a.

Citit 2768 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.