Târg educaţional pentru elevii claselor a VIII-a

Târg educaţional pentru elevii claselor a VIII-a
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului de oferte Educaţionale "Cariera" se va desfăşura, cu prezenţă fizică, în perioada 6-8 aprilie 2022, în holul Universităţii "Dunărea de Jos". Deschiderea oficială va avea loc miercuri, la ora 9,00, după care liceele şi şcolile profesionale îşi vor prezenta oferta pentru clasa a IX-a. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). Pentru anul şcolar următor, elevii vor putea opta pentru peste 4.300 de locuri la clasa a IX-a la liceu, împărţite în 157 de clase de liceu şi 41 de şcoală profesională.

Sunt aşteptaţi să participe toţi cei peste 4.420 de elevi aflaţi în prezent în clasa a VIII-a, alături de părinţi, diriginţi, profesori şi psihologi şcolari. Aceştia vor putea urmări prezentările liceelor, vor primi materiale promoţionale şi vor putea discuta cu elevii şi profesorii de la unităţile de învăţământ pentru care vor opta. Vor primi informaţii despre competenţele pe care le vor dobândi dacă urmează un anumit profil sau specializare, care sunt diplomele şi atestatele pe care le vor obţine la finalul studiilor şi care sunt opţiunile de carieră în viitor, axate fie pe continuarea studiilor, fie pe integrarea pe piaţa muncii. De asemenea, vor putea afla informaţii despre "viaţa de liceu", despre acţiunile extraşcolare, despre proiectele în care sunt implicate liceele, despre cluburile care le oferă şanse să-şi dezvolte pasiunile.

CJRAE va oferi fiecărui diriginte de clasa a VIII-a Ghidul de Orientare Școlară "Cariera 2022", o publicație în care elevii, părinții și cadrele didactice vor găsi oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023.

La Tecuci, evenimentul va avea loc pe 6-7 aprilie, la Casa de Cultură, iar la Tg. Bujor și la Berești se va desfăşura în unitățile liceale, pe 6 aprilie.

Citit 1655 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.