Învăţătoare din Galaţi, printre cei mai buni dascăli din România

Învăţătoare din Galaţi, printre cei mai buni dascăli din România
Evaluaţi acest articol
(54 voturi)

Anca Dediu, învățătoare şi directoare la Școala Gimnazială “Emil Panaitescu”, din Cudalbi, judeţul Galați, este printre cei 14 premianți ai Galei MERITO, eveniment care recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea educației, și se înscrie astfel în comunitatea celor 81 de profesori valoroşi ai României, recunoscuți până acum de Romanian Business Leaders (RBL).

Anca Dediu este directoare de doar trei luni, dar e învățătoare aici de 22 de ani, influența ei văzându-se în fiecare colț al școlii și în toate proiectele academice și sociale organizate împreună cu elevii. Găsește mereu metode inovative de a menține interesul crescut al elevilor față de școală și față de protejarea mediului înconjurător.

“Acest premiu este al lor, în primul rând, al copiilor mei de la şcoală. Am avut zeci de elevi până acum şi sunt mândră de ei, pentru că progresează. Acum 22 de ani, când terminam liceul pedagogic, profesorul meu de matematică, la sfârşitul lecţiei de diplomă, mi-a spus că, dacă ar avea un copil de şcoală, mi l-ar da pe mână – şi au fost o pereche de aripi pe care profesorul meu mi le-a dat şi cu care am zburat până acum. Este o onoare să fiu aici, îi salut pe cei de acasă şi le mulţumesc că mă provoacă în fiecare zi. A fi învăţător e mai mult decât o meserie pentru mine”, a fost mesajul emoţionant al Ancăi Dediu, la primirea premiului, pe scena Galei.

Din 2016, Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală. Sunt aduşi în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a-i implica pe elevi în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. 

"Mi-au plăcut foarte multe lucruri în povestea doamnei învăţătoare. Sunt lucruri care vin cu inteligenţă, cu căldură sufletească, cu creativitate şi se întâmplă la noi în România, în momentul acesta, deşi pare greu de crezut”, a menţionat Florin Pravai, Head of Domestic Market în cadrul Google România, partener strategic al proiectului MERITO, în discursul de introducere a premiului.

Citit 17717 ori Ultima modificare Vineri, 27 Mai 2022 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.