Educația sexuală va fi studiată doar cu acordul scris al părinților

Educația sexuală va fi studiată doar cu acordul scris al părinților
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului care prevede ca programele de educație sanitară din școli să se desfășoare doar cu acordul părinților. De asemenea, elevii vor învăța despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală și a gravidităţii abia în clasa a VIII-a.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 224 voturi "pentru", unul "contra" şi 49 de abţineri. Astfel, deputații au admis parțial cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis. Președintele preciza, în cererea de reexaminare, că prin introducerea sintagmei "educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară", textul de lege se îndepărtează de principiul "promovării educaţiei pentru sănătate" prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Deputaţii au reformulat textul, stabilind "derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală.

Citit 1186 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.