Conferință internațională despre istorie, spiritualitate şi cultură, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Conferință internațională despre istorie, spiritualitate şi cultură, la Universitatea „Dunărea de Jos”
Sursa foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 16-17 iunie, s-a desfășurat cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaționale "Istorie, Spiritualitate, Cultură. Dialog și Interactivitate". Conferinţa a avut loc în format hibrid, prin prezenţa fizică a cadrelor didactice din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, iar în format online au fost prezenți invitaţii de la alte universităţi din țară și străinătate.

În cadrul ceremoniei de deschidere s-a păstrat şi un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

Conferința a fost organizată de Centrul de studii istorice şi social-culturale est-europene şi Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară "Sf. Trei Ierarhi" din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, în colaborare cu Centrul de Cercetare Lingvistică Aplicată, Universitatea Lyon 2, Franţa, Laboratorul de Inovare în Metode de Cercetare şi Pedagogia în științe umaniste, Universitatea din Kairouan, Tunisia, Universitatea Națională din Odesa "I. I. Mechnikov", Ucraina, Universitatea Națională Maritimă din Odesa, Ucraina, Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu" din Cahul, Moldova şi Universitatea Națională a Mării Negre "Petro Mohyla", Nikolaev, Ucraina.

Manifestarea ştiinţifică a reunit timp de două zile peste 90 de cercetători ştiinţifici, personalități academice, cadre didactice, preoţi, istorici, sociologi, doctoranzi, masteranzi şi studenţi din România şi de peste hotare. Împreună au dezbătut, într-un context științific interdisciplinar, o serie de probleme sociale de actualitate din perspectivă istorică, politică şi de cooperare, filosofică, socio-culturală şi spirituală.

Pe parcursul celor două zile, la secţiunea "Religie şi spiritualitate" au fost susţinute referate ale teologilor participanţi la conferinţă, multe dintre ele abordând teme legate de anul 2022.

Cercetările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate în revistele de specialitate din seria Analelor Universității "Dunărea de Jos" din Galați, acestea fiind indexate în bazele de date internaționale.

Citit 939 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.