Studenți implicați în proiectele inovative ale combinatului siderurgic

Studenți implicați în proiectele inovative ale combinatului siderurgic
Școala de Vară Liberty Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Combinatul Liberty Galați a lansat cel de-al unsprezecelea stagiu al Școlii de Vară, cu 37 de noi studenți care vor lucra pe platforma siderurgică. Timp de zece săptămâni, studenții vor fi implicați în diverse activități de formare profesională, alături de mentori cu experiență vastă în cadrul companiei.

"Scopul programului Școala de Vară este ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei inovatoare pe măsură ce industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon. Școala de Vară face parte din programul de internship desfășurat sub umbrela Academiei GreenSteel Liberty Galați, care își propune să atragă tineri specialiști în companie și în industrie și să întărească legătura cu mediul educațional", se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Combinatul siderurgic gălățean a demarat un amplu program de modernizare, obiectivul fiind de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Studenții participanți la Școala de Vară vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii din domeniul metalurgiei.

"Noile tehnologii pe care intenționăm să le implementăm sunt unice în Europa și în lume, iar planurile GreenSteel vor face istorie la Galați - vă invităm să fiți parte din acest viitor. Echipa noastră joacă un rol-cheie în această călătorie și perfecționarea forței de muncă existente reprezintă o prioritate pentru noi, dar avem nevoie și de sprijinul tinerei generații, care poate contribui cu idei și soluții inovatoare. Vă așteptăm la Liberty Galați și invităm cât mai mulți tineri să se bucure de această experiență pe parcursul verii, să învețe, să se dezvolte, să se distreze și, la finalul stagiului, să se alăture companiei. Aș vrea să le mulțumesc mentorilor Liberty care se implică în program pentru a transmite expertiza lor noii generații", a arătat Ajay Aggarwal, președinte Liberty Steel Group Europe și Chairman of the Board Liberty Galați, adresându-se studenților participanți la acest internship.

De la lansarea programului, 440 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 dintre ei s-au alăturat în timp combinatului siderurgic gălățean. În total, aproape 1.000 de studenți au participat la sesiunile tematice organizate în cadrul companiei, 500 dintre ei au efectuat stagiul de practică alături de specialiștii în siderurgie, iar aproximativ 70 de studenți au beneficiat de bursele acordate de Liberty Galați.

Citit 2299 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.