Cătălin Fetecău, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Iași
Foto: tuiasi.ro

Cătălin Fetecău, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Iași
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai înaltă distincție academică pe care o poate oferi o instituție de învățământ superior, profesorului universitar doctor inginer Cătălin Fetecău, președintele Senatului Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

Conform site-ului universității ieșene, ceremonia a avut loc vineri, 31 martie, fiind prezidată de prof. univ. dr. ing. Iulian Aurelian Ciocoiu, președintele Senatului instituției.

"Profesorul Cătălin Fetecău a dezvoltat cercetări ştiinţifice în următoarele direcţii principale: prelucrarea și caracterizarea materialelor polimerice; modelarea şi simularea proceselor de prelucrare a materialelor polimerice; aşchierea metalelor; perfecţionarea constructiv-funcţională a sculelor aşchietoare; teoria generării suprafeţelor prin înfăşurare; biomecanică. În anul 2007 a înfiinţat, împreună cu conf. univ. dr. ing. Felicia Stan, Laboratorul de prelucrare materiale plastice, iar în 2011 a iniţiat crearea Centrului de Excelenţă Cercetare şi Dezvoltare în Modelare şi Simulare Numerică CE-CDMSN din cadrul Facultăţii de Mecanică", a spus prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, adăugând apoi și câteva cuvinte "dincolo de ceea ce se scrie în Laudatio": "Omul din spatele acestui text este o personalitate a Moldovei și a țării care a marcat evoluția unor domenii, evoluția unor entități, a unor instituții și a unor oameni. Este un om care tot timpul a știut să îmbine căldura umană deosebită care îl caracterizează, echilibrul, calmul cu rigoarea, cu fermitatea, cu rigoarea științifică, cu acribia specifică domeniilor de cercetare inginerească. În același timp, profesorul Fetecău ne-a demonstrat tot timpul că un universitar trebuie să fie un om al cetății. Nu întâmplător este membru al Uniunii Artiștilor Plastici - Filiala Galați, este un apărător al culturii. Avem o mare bucurie că îl cunoaștem, că îi suntem prieteni, că putem să colaborăm cu domnia sa".

Citit 4225 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2023 09:19

1 comentariu

  • postat de Ciprian07
    Luni, 03 Aprilie 2023 19:52
    5.13.141.***
    Domnul profesor Catalin FETECAU mi-a fost indrumator de proiect si pot spune ca nici o afirmatie din acest articol nu e exagerata.
    In salbaticii ani 1990-1995, cand toti cei din jur ne spuneau ca invatam degeaba si vom fi someri, dl Fetecau a fost alaturi de noi, studentii de atunci, incurajandu-ne
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.