Conferinţă naţională organizată de Colegiul Economic

Conferinţă naţională organizată de Colegiul Economic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Galaţi a organizat, la Alba Iulia, Conferinţa naţională multidisciplinară, ediţia a IV-a, 2023, având ca temă “Eficientizarea actului educaţional prin abordarea integrată a conţinuturilor în învăţământul preuniversitar”, parte a Proiectului naţional "Laboratorul minţilor creative". Evenimentul a avut ca partener Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Iniţiatorii acestui proiect sunt profesoarele Camelia Tănase, Mioara Enache şi directorii celor două colegii, respectiv, profesorul Emil Cetean şi profesoara Elena Cristina Lixandru. Întâlnirea ştiinţifică s-a desfăşurat sub auspiciile Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi ale Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor Galaţi. Nu mai puțin de 70 de profesori din învăţământul preuniversitar din întreaga ţară au participat la eveniment, dar și reprezentanţi ai Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul ASE Bucureşti şi reprezentanţi ai Universităţii “Dunărea de Jos" Galaţi şi ai Ministerului Educaţiei.

Participanţii la Conferinţă au beneficiat de un workshop cu tema “Metode specifice de abordare a elevului cu CES integrat în şcoala de masă”, susţinut de profesoara de Psihopedagogie specială Monica Cohal şi profesoara Silvia Scarlat de la Şcoala Gimnazială Specială Nr. 7 Bucureşti.

"Aflată deja la cea de-a patra ediție, Conferința a adus împreună profesori din învățământul universitar și preuniversitar și reprezentanți ai Ministerului Educației, cu intenția de a oferi contextul pentru schimburi de idei și de bune practici în domeniul educației. Ca element de noutate, profesorii din învățământul preuniversitar au fost provocați să răspundă la câteva întrebări. Răspunsurile la aceste întrebări s-au concretizat în realizarea de proiecte de activități didactice, care au arătat că lecțiile pot fi interesante pentru elevi și pot constitui un prilej de a contribui la realizarea competențelor-cheie necesare acestora pentru integrarea în viața reală. Toate aceste proiecte au fost reunite într-o secțiune intitulată «Laboratorul minților creative»", a declarat conf. univ. dr. Monica Elisabeta Păduraru de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Academia de Studii Economice din București.

Camelia Tănase, profesoară la Colegiul Economic "Virgil Madgearu"

 

Citit 1528 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 11:10

3 comentarii

  • postat de Monica C
    Miercuri, 10 Mai 2023 19:59
    92.180.8.***
    O experiente ce merita repetata!
    0
    0
  • postat de Cristina Andrei
    Miercuri, 10 Mai 2023 19:04
    90.95.216.***
    Conferinţa naţională multidisciplinară ,,Eficientizarea actului educaţional prin abordarea integrată a conţinuturilor în învăţământul preuniversitar” a fost o activitate deosebită, organizată în cele mai bune condiții, care a reunit profesori universitari și preuniversitari de valoare. Temele abor
    0
    0
  • postat de Marina
    Miercuri, 10 Mai 2023 18:53
    93.122.249.***
    Super idee, super organizare, super interesant!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.