Cum îi ajută un gălăţean pe elevi să-şi aleagă facultatea la Şcoala de Vară a Universităţii Bucureşti

Cum îi ajută un gălăţean pe elevi să-şi aleagă facultatea la Şcoala de Vară a Universităţii Bucureşti
Alexandru Băilă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Universitățile mari din țară au de ani de zile programe diverse menite să-și atragă viitorii studenți, iar activitățile organizate în timpul școlilor de vară devin din ce în ce mai atractive și mai inventive, numai bune să-i pună la încercare atât pe elevii invitați, cât și pe studenții voluntari implicați.

Am discutat, recent, despre activitățile de la Școala de Vară a Universității București, cu Alexandru Băilă, student gălățean al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul acestei instituții, coordonator Marketing și membru al Consiliului Director în cadrul Asociației Studenților din Administrație și Afaceri. 

Chiar acum se află în desfășurare, la București, Școala de Vară a Universității București, în cadrul căreia elevi de clasele IX-XI din întreaga țară au fost selectați să participe la un program de două săptămâni pentru a se familiariza cu viața de student și a decide dacă aleg să candideze pentru un loc într-o anumită facultate bucureșteană. 

Elevii au fost împărțiți în case, câte 10-12 în fiecare, în funcție de opțiunile pentru anumite facultăți, dar amestecați, astfel încât să se cunoască între ei și să vină în contact, fiecare, cu studenți-voluntari din mai multe domenii (o parte dintre ei, alături de unul dintre profesorii-voluntari, în imaginea de mai sus). Activitățile la care aceștia iau parte au fost bine gândite și programate din timp. Acestea conţin prezentări ale facultăţilor, dar şi activităţi interactive concepute astfel încât să fie atractive pentru tineri, cum ar fi, de exemplu, jocurile pentru educaţie financiară.

"În ceea ce ne priveşte, la Administraţie şi Afaceri, pregătirile au început cu două luni înainte, a precizat Alexandru Băilă. Suntem voluntari, dar ne luăm misiunea foarte în serios. S-au semnat acorduri cu părinţii elevilor, iar ei sunt supravegheaţi şi însoţiţi constant, noi ne ocupăm şi de curăţenie, şi de pază, astfel încât să nu existe niciun fel de probleme, fiindcă, evident, în campus sunt şi alţi studenţi, elevii nu pot fi complet izolaţi. Ei ştiu dinainte că trebuie să se supună verificărilor, inclusiv în camere şi bagaje, astfel încât să nu aibă alcool etc."

Dincolo de prezentarea facultăţilor şi participarea la cursuri concepute special pentru ei, elevii din program vor avea parte de o plimbare prin Bucureşti, vor avea o seară de astronomie, o seară de teatru, vor face propriul show de stand-up comedy, o seară de dans, una de folk, o bătaie cu culori, dar şi una cu apă, după cum se vede, vor experimenta din plin viaţa studenţească, sub toate aspectele ei. 

"Ne bucură mult interesul elevilor pentru program, care beneficiază şi de parteneriatele pe care le avem cu diverse companii, precum şi de aportul profesorilor, care participă şi dumnealor voluntar şi se implică foarte mult", a mai adăugat interlocutorul nostru. 

În ceea ce ne privește, nu ne rămâne decât să-i urăm succes, alături de întreaga echipă de conducere a Asociației Studenților din Administrație și Afaceri, aleasă luna trecută şi pe care o puteţi vedea în imaginea de mai jos, și să sperăm că se va întoarce și acasă, pentru a aplica ce învață la București.

CONSILIUL_DIRECTOR.jpg

Citit 2054 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2023 02:02

1 comentariu

  • postat de CucuCristianAlin
    Luni, 31 Iulie 2023 15:25
    147.251.155.***
    Recomand aceste tabere elevilor nu numai pentru a afla ce facultate li se potriveste, ci si daca le-ar placea orasul respectiv, sa stea la camin, pot afla multe lucruri utile!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.