Premii și distincții pentru elevi gălăţeni creatori de filme la festivalul-concurs Boovie (FOTO)

Premii și distincții pentru elevi gălăţeni creatori de filme la festivalul-concurs Boovie (FOTO)
Liceul „Paul Dimo”, prof. Alexandra Moza
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Festivalul-concurs Boovie, ajuns anul acesta la a VIII-a ediție, a adus elevilor de gimnaziu și liceu din Galați numeroase premii la cele patru categorii

Prin Boovie, se susține dezvoltarea personală a elevilor. Festivalul-concurs își propune să promoveze lectura conștientă și exprimarea multimedia, inițiativa proprie, comunicarea inter și intrapersonală, creativitatea, învățarea non-formală, precum și dezvoltarea autonomiei.

Plecând de la aceste concepte puse pe hârtie de organizatorii Boovie, elevii din Galați de la gimnaziu și liceu au citit, au creat, s-au dezvoltat și, în final au luat premii spre bucuria profesorilor coordonatori, a reprezentanților unităților de învățământ de unde provin și nu în ultimul rând, spre mândria noastră, a gălățenilor. Deși multe unități de învățământ din Galați și din județ au participat, la Brașov, la ediția 2023 a Festivalului-concurs Boovie, vom face publice doar numele echipelor câștigătoare care ne-au trimis, pe adresa redacției, „probe” despre evoluția lor în cadrul festivalului și a premiilor obținute. Deși sunt la prima participare la acest festival concurs, echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Șendreni s-a întors acasă cu un binemeritat premiu II, secțiunea Kids. „Felicitări, dragi copii! Prima participare la Boovie 2023 ne-a adus rezultatele mult așteptate: Premiul al II-lea, secțiunea Kids. Experiența festivalului ne-a demonstrat că suntem o echipă formidabilă și că, prin efort și inspirație, putem reuși oricând! Zilele acestea, la Brașov, ne-am bucurat de experiențe minunate: ateliere de scriere creativă, de teatru, dans și cinematografie, de public speaking, cyber security, educație financiară sunt doar câteva dintre ele. Întâlnirile cu Doina Ruști, Alec Blenche, Pavel Bartoș, Iulia Voicu, Vlad Basarabescu, Titus Peride și mulți alții au fost interactive, emoționante, inedite și ne-au plimbat prin culisele fascinante din lumea artei. Sub sloganul «The Book of new beginnings», aventura Boovie continuă și în 2024!”, este mesajul pe care profesorul coordonator Florina Iconaru l-a postat pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Febra Boovie ne-a cuprins și anul acesta

După ce anul trecut a câștigat Premiul I la Secţiunea Boovie Kids a Festivalului Boovie cu un trailer inspirat de romanul «Merci Suarez pornește într-o nouă cursă» de Meg Medina, echipa Speranţa de la Școala Gimnazială Nr. 28, condusă de doamna profesoară de Limba și literatura Română Daniela Marin, și-a propus să se ridice la înălţimea așteptărilor, mai ales că tema din acest an a concursului se anunţa a fi una provocatoare: „The book of new beginnings”.

Astfel, cei 11 elevi, Guțu Ioana, Bichescu Andrei, Cosmin Constantinide, Drăgan Denis, Anton Diana, Dumitrescu Elena, Radu Mădălina, Preda Radu, Păun Rebecca, Mihai Robert și Ruxandra Ardean au citit cu mare atenție romanul „Războiul care mi-a salvat viața ” de Kimberly Brubaker Bradley, au creat scenariul, decorurile, costumele, regia și au interpretat cu talent și dăruire rolurile. Eforturile lor au dat roade, pentru că și în acest an au câștigat Premiul I la Secțiunea Boovie Junior (pentru elevii claselor a șaptea și a opta) și o nominalizare la Secțiunea Imagine.

”Festivalul, organizat în inima Brașovului, ne-a primit şi în acest an cu braţele deschise ca să ne perfecţionăm în realizarea trailerelor şi să nu uităm de lectură, iar activităţile pe care organizatorii ni le-au oferit în aceste trei zile au făcut această experienţă perfectă”, explică profesorul de Limba Română Daniela Marin, coordonatoarea echipei de la Şcoala Nr. 28. Tot de la Şcoala Nr. 28, elevii conduși de prof. Anca Bontea au impresionat juriul cu prestaţiile deosebite din cadrul festivalului. „The Creators, a doua participare la Boovie, al doilea premiu. Și anul acesta, echipa The Creators, formată din elevii Crihană Sofia, Costea Xenia, Florescu David, Lăcătușu Aron, Prisăcaru Sarah, Stan Sofia și Vichi Massimo și coordonată de doamna profesor Anca Bontea, a obţinut premiul al III-lea pentru cartea «Strălucește», scrisă de J.J și Chris Grabenstein. Premiul special oferit de Librăria Humanitas pentru ecranizarea cărţii «Zona Zero», de Alan Gratz, a fost obţinut de echipa The Readers (Caramaliu Delia, Călin Ianis, Marcu Luca, Nechita Luisa, Petrache Rafaela, Petrea Alexia și Stîngaciu Gabriel) coordonată tot de doamna profesor Bontea Anca”, se menţionează pe pagina de Facebook.

Liceul „Emil Racoviţă” a fost reprezentat, la Brașov, de o echipă de 11 tineri curajoși, care iubesc lectura și filmul și care s-au întors acasă cu două premii care îi onorează. Echipa, coordonată de profesoara de Limba Română Oana Ichim, promite că la anul va fi și mai bună. „La cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Concurs de trailere echipa Trăiriștii de la gimnaziu LER, coordonată de doamna prof. Ichim Cristiana Oana (Limba Română) a obţinut, chiar de la prima participare, două binemeritate premii: Premiul Special de la «Cărturești» și Premiul juriului pentru cea mai originală coloană sonoră, aceasta fiind realizată de Andrei Buzescu, liderul echipei. Trailerul a fost conceput pe baza cărţii «Trandafirii din Mexic». Mulţumim Boovie pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o și pentru mărinimosul sprijin de a ne scrie propria pagină în povestea «Boovie». Suntem norocoși să fim o părticică din această poveste. Au fost peste 800 de participanţi, dar am răzbit la lumină. Bucurie!!! Mulţumiri și felicitări celor 11 elevi implicaţi, părinţilor, colegilor profesori! Andrei Buzescu, Stănciulescu Adelina, Constantinescu Răzvan, Ivaşcu Ambra, Mocanu Ioana, Mistreanu Raluca, Turcu Valentin, Popa Rareș, Manolache Lorena, Onișor Matei, Felicitări!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a LER.

Nu în ultimul rând trebuie nominalizată echipa Liceului Tehnologic „Paul Dimo” Galaţi. „Media Team, echipa liceului menţionat, coordonată de prof. Alexandra Moza, a obţinut premiul II la Festivalul Naţional de Film pentru liceeni Boovie pentru booktrailerul «Cetatea celor 1000 de sori». Suntem mândri de ei și de realizările lor! Bravo, Media Team! Felicitări, Alexandra Moza! Liceul Tehnologic «Paul Dimo» este în elita liceelor la acest festival”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook.

Aceeași echipă a adus școlii și Marele Premiu pentru regie. Doi dintre membrii echipei de la «Paul Dimo» au stat de vorbă cu noi și ne-au mărturisit că în spatele acestor rezultate de excepţie stă munca lor de zi cu zi, ore întregi de pregătire, perseverenţă, dăruire și devotament. Aceștia au adresat un mesaj pentru tinerele generaţii care se pregătesc să urmeze cursurile unui liceu. „Profilul producţie media, de la Liceul «Paul Dimo», înseamnă performanţă în cinematografie și fotografie, înseamnă pasiune și locul unde afli toate secretele din spatele și din faţa camerelor. Deși nu se știu prea multe despre acest profil, un lucru este sigur, pasiunea și familia se întâlnesc și te îndrumă către un succes bine muncit, iar real vorbind, chiar dacă pe parcurs vor apărea greutăţi sau obstacole, trebuie să ne aducem aminte de ce suntem aici, să învăţăm din greșeli, să fim uniţi pentru că noi suntem... o familie, noi suntem schimbarea”, au spus la unison Robert Căldărea și Andra Mircea. Până în 2024, când va fi o nouă ediţie Boovie, elevii promit să „fabrice” un lungmetraj, cu care vor cuceri lumea.

Citit 5943 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.