Festivalul Internațional de Booktrailere Boovie, aflat anul acesta la a VIII-a ediție, despre care "Viaţa liberă" deja a scris, i-a antrenat și pe elevii de la Liceul Teoretic „Dunărea” din Galați
Aşa cum am aflat de la coordonatoarea echipei de aici, prof. Elena Panait, a fost "o aventură a spiritului și a minții deopotrivă, care s-a dovedit cu adevărat inițiatică - o lecție de viață și de (auto)cunoaștere".
Citește și Premii și distincții pentru elevi gălăţeni creatori de filme la festivalul-concurs Boovie
Echipa participantă, Storyboard, alcătuită din Emanuel Șefer, Maria Teodor, Florentina Ciobotaru, Bianca Bădin, Ioana Bălțatu, Mihnea Mereuță și Robert Strat – elevi în clasa a XI-a, s-a format încă din luna februarie a acestui an, când Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și Asociația Grow Up din Focșani, instituțiile organizatoare, au lansat apelul de participare și au pus la dispoziția traileriștilor o aplicație digitală Boovie, care s-a dovedit senzațională, atât prin designul atractiv, cât mai ales prin dinamism, eficiență și coerență. Elevii dunăreni, coordonați de dna prof. dr. Panait Elena, s-au înscris la secțiunea Boovie și au ales să realizeze un trailer pentru cartea „Toate viețile pe care nu le-am trăit”, de Anuradha Roy (publicată în 2018 și tradusă la noi în anul 2020 la Editura Humanitas) – o carte vibrantă, o lectură generatoare de interogații tragice despre artă și libertate, timp și memorie, a fi femeie și a fi mamă, vină și ispășire.
Citește și Galaţiul are mai mulţi elevi câştigători la Festivalul-concurs Boovie
Trailerul realizat de echipa Storyboard a presupus săptămâni întregi de discuții, filmări (cu tot ce înseamnă acestea: scenografie, costume, machiaj, interpretare, repetiții etc.), montaj, renunțări și reveniri, cuvântul de ordine fiind „creativitate”. Prin produsul final încărcat în aplicația Boovie, elevii dunăreni au dovedit flexibilitate, viziune multiculturală, spirit de echipă, competitivitate și capacitate de convingere.
Calificarea la Gala Boovie, desfășurată la Brașov, în perioada 25-28 iulie, a fost o mare bucurie. Echipa Storyboard a descins cu emoție în orașul de la poalele Tâmpei, unde îi așteptau multe surprize, evenimente culturale diverse puse la dispoziție de organizatori, contactul cu oameni frumoși veniți din toate colțurile țării (aproximativ 2.200 de elevi, profesori și părinți!) și un „Premiu special” din partea librăriilor Humanitas, prețios pentru prima participare la o manifestare culturală de o asemenea anvergură. Au fost zile magice, desprinse parcă dintr-un basm, cu experiențe fabuloase care s-au transformat în amintiri de neuitat: jocuri, ateliere, proiecții de filme, întâlniri cu scriitori, specialiști în diverse domenii și actori sau pur și simplu plimbări pe străzile marcate de patina timpului din centrul istoric al Brașovului. Traileriștii de la Liceul Teoretic „Dunărea” s-au întors cu sufletele încărcate de recunoștință, mândrie și dorința de a reveni anul următor cu o participare și mai bine pusă la punct. Nouă nu ne rămâne decât să le dorim succes!