Peste 30 la sută dintre candidații gălăţeni au promovat bacalaureatul de toamnă

Peste 30 la sută dintre candidații gălăţeni au promovat bacalaureatul de toamnă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Candidații care au susţinut examenul de bacalaureat, sesiunea august 2023, au aflat rezultatele, vineri, 25 august

La nivelul județului Galați s-au înscris la această sesiune de toamnă a examenului 861 de candidați. Conform Inspectoratului Şcolar Județean (ISJ) Galați, au fost prezenți efectiv la examen 712 candidați, iar 222 dintre aceștia au răsuflat ușurați după afişarea rezultatelor, reuşind să obţină medii de promovare. Astfel, în acest moment, înainte de contestaţii, rata de promovare pentru județul Galați este de 31,14 la sută.

Candidații nemulțumiți de notele obținute au putut solicita recorectarea lucrărilor în cursul zilei de vineri, printr-o cerere depusă la centrele de examen. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent dacă este mai mică sau mai mare decât nota de la evaluarea iniţială a lucrării. Rezultatele finale vor fi făcute publice marți, 29 august.

Pentru a promova examenul de bacalaureat, un candidat trebuie să aibă nota cel puțin 5.00 la fiecare probă, să fi promovat competențele digitale, iar media să fie minim 6.00.

Pentru prima dată, tezele scrise ale examenului de bacalaureat au fost corectate digitalizat. Acest lucru conferă, conform specialiștilor, o mai mare siguranță faţă de metoda clasică, în care lucrările erau transportate de membrii comisiilor de organizare a examenului în județul unde urmau să fie corectate. Recorectarea lucrărilor pentru care au fost depuse contestaţii se va face tot digitalizat.

Citit 1458 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 22:09

2 comentarii

  • postat de paloma
    Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 15:06
    5.13.158.***
    "Viitor de aur ţara noastră are
    Şi prevăz prin secoli a ei înălţare."
    0
    0
  • postat de Va rog ..intelegeti
    Vineri, 25 August 2023 20:17
    108.245.201.***
    Ar fi bine sa mai fie o sesiune la ...tik-tok , fb , pic-poc , tak-pak ...acolo sigur promoveaza toti . Hai sa-i ajutam ...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.