Elevi și profesori străini, în vizită la Radu Negru

Elevi și profesori străini, în vizită la Radu Negru
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Liceul tehnologic "Radu Negru" din Galați a pus, miercuri, într-un cadru festiv, bazele unui nou proiect "Erasmus", intitulat "Environmental awareness with street games", care își propune să promoveze creșterea gradului de conștientizare și responsabilitate față de mediul înconjurător și adoptarea unei atitudini proecologice în comunitate, prin jocuri în aer liber.

Pentru că invitații participanți la lansarea proiectului reprezentau Turcia, Ungaria, Bulgaria și Italia, primirea oaspeților s-a făcut așa cum se cuvine, cu colac tradițional și cu sare, iar gazdele au îmbrăcat costume tradiționale.

Alături de delegația străină, la eveniment au participat viceprimarul Lucian Valeriu Andrei şi inspectorul școlar general adjunct Florin Andronic, profesori și, bineînțeles, elevi de la liceul-gazdă. După cuvântul de bun-venit al profesoarei Maria Stan, directoarea Liceului "Radu Negru", oficialitățile prezente au salutat invitații străini. Viceprimarul Lucian Valeriu Andrei s-a adresat delegației străine în limba engleză, vorbind despre importanța culturală a unor asemenea proiecte între licee și felicitându-i pe elevii gălățeni pentru implicare, muncă, dăruire și, mai ales, pentru impresia deosebită pe care au făcut-o în străinătate, atunci când au fost în schimb de experiență în țările partenere. Florin Andronic a felicitat conducerea liceului pentru implicarea în proiecte de acest gen și pe profesorii și elevii care, prin muncă și studiu, au reușit să realizeze astfel de parteneriate. Camelia Mirela Pantazică, inspector pentru activități extrașcolare, și-a arătat aprecierea pentru munca susținută și continuă a cadrelor didactice și a elevilor de la unitatea de învățământ  gălățeană.

La rândul lor, echipele reprezentative din țările partenere au manifestat interes pentru cunoașterea aspectelor legate de învățământul din România, au privit cu interes prezentările elevilor de la "Radu Negru" despre valorile României, au vizitat unitatea de învățământ gălățeană și au răspuns prezent la activitățile derulate în comun cu elevii și profesorii gălățeni. "Mă bucur foarte mult că am ajuns la Galați, că pot să particip la activități comune alături de colegii români și mai ales că pot să aflu atât de multe despre România și Galați. Știam câte ceva despre această țară, dar nu credeam că este așa de frumoasă și că are oameni atât de primitori. Sunt impresionat de modul în care am fost primit", ne-a spus unul dintre musafiri.

Delegaţiile din străinătate vor rămâne alături de cadrele didactice și de elevii gălăţeni până vineri, timp în care  vor discuta împreună cu echipa de proiect detaliile activităților viitoare. Prima etapă a proiectului se va încheie cu o vizită la salina de la Târgu Ocna.

"Viața liberă" este partener al evenimentului organizat de Liceul Tehnologic "Radu Negru".

Citit 3136 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 21:15

1 comentariu

  • postat de parinte
    Vineri, 10 Noiembrie 2023 20:25
    5.13.183.***
    Activitatile din Liceul Radu Negru ofera copiilor nostri drumuri deschise catre performanta, nou, deschidere, experienta europeana. Felicitari, multumim, stimati profesori! La cat mai multe activitati!
    3
    14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.